Proslavljen sv. Roko u Drnišu

Sv. Roko se od davnina slavi u Drnišu kao nebeski zaštitnik, tako je i ove godine 16. kolovoza 2017. slavlje započelo svetim misama u 6.30, 7.30 i 8.30, a u 10 sati je započelo slavlje procesijom s kipom od crkve sv. Roka do crkve Gospe od Ružarija gdje je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ivan Čikara, dušobrižnik HKM Frankfurt, a u koncelebraciji su bili župnik fra Damir Ćiro Čikara, župni vikar fra Petar Teskera, gvardijan samostana na Visovcu fra Božo Duvnjak, fra Ivan Vidović, dekan drniškog dekanata, fra Frano Samodol, fra Božo Ćurčija, fra Ivan Čupić, fra Milan Ujević,fra Stipan Matić i šibenski gvardijan fra Mario Radman.


U propovjedi fra Ivan je okupljene vjernike kratko podsjetio na život sv. Roka kako bi na njegovu primjeru lakše shvatili i prihvatili riječ Božju koju je navijestio fra Damir. Pozvao je sve okupljene da slijede primjer sv. Roka u pomaganju potrebitima jer je to način da spoznamo veličinu Božje dobrote i ljubavi prema nama.Sv.Roko je bio uistinu svijetli primjer koji naš ovozemaljski put osvjetljava i pokazuje nam onaj vječni cilj-kraljevstvo Božje.

Po završetku sv. mise u procesiji ulicama grada kip sv. Roka je vraćen u crkvu Sv. Roka. U 19 sati je u dvorištu crkve održana sv. misa s blagoslovom djece a predvodio ju je fra Damir koji je istaknuo važnost ovog blagoslova i ovoga lijepog običaja ali još više važnost obiteljske molitve u kojoj će djeca naučiti moliti i primjećivati plodove obiteljske molitve.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50