Mise zornice u crkvi Gospe Sinjske

Uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, misama zornicama u crkvi Gospe Sinjske od 6. do 14. kolovoza 2017. god. predsjedao je fra Perica Maslać, župnik i samostanski vikar. Na ova rana euharistijska slavlja rado su dolazili Sinjani, ali i mnogi hodočasnici, koji su se kroz devet dana pripremali za najveće sinjsko slavlje.


Liturgijsko pjevanje na misama u 6.00 sati animirao je fra Frano Bosnić, a u asistenciji su bili bogoslovi i sjemeništarci. Župnik je propovijedao o marijanskim otajstvima, koja je svakodnevno tumačio na jednostavan i poučan način. Mise zornice u sinjskom svetištu jako su dobro prihvaćene od naroda Božjega, koji sudjeluje pobožno i u velikom broju, jer se računa da je na zornicama sudjelovalo oko 5 tisuća vjernika. Mnogi su se od njih u ranim jutarnjim satima i ispovjedili, kako bi njihova priprava za svetkovinu Gospe Sinjske bila što potpunija.

Osmoga dana bilo je hodočašće mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, a misnim slavljem u 6.00 sati predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta. Ova misa na samostanskom dvorištu ubraja se u mise zornice.

Fotografije

Više fotografija možete vidjeti na službenoj Facebook stranici “Gospa Sinjska”.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1516
Ovaj mjesecOvaj mjesec54216
UkupnoUkupno7043947

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78