Sinj: Nagrada za životno djelo fra Eugenu Poljaku

U povodu Dana grada Sinja i nebeske zaštitnice čudotvorne Gospe Sinjske, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 11. kolovoza 2017. uručene su ovogodišnje nagrade grada. Nagradu za životno djelo dobio je fra Eugen Poljak (76) za svoj dugogodišnji sveukupan svećenički, duhovni – karitativni rad u svim župama i životnim situacijama, te pružanje nesebične pomoći potrebitima, organizaciju brojnih crkvenih i kulturnih aktivnosti, obogaćivanje duhovnog i društvenog života tijekom službe i aktivnosti na izgradnji crkve za žitelje Čitluka i Jasenskog.


Dodijeljene su i tri osobne nagrade. Dobili su ih dr. Hana Breko Kustura, za izniman doprinos u području muzikologinje, kroz istraživanje franjevačke glazbene baštine Splitske provincije i istraživanje uloge glazbe u Sinjskoj alki. Andrija Hrgović, alkar i profesionalni instruktor jahanja u KK Zagreb, za vrhunske uspjehe u konjičkim sportovima, Jozo Vuković za 101. darivanja krvi te dugogodišnjega volonterskog rada.

Kolektivne nagrade dobili su Krnjevalska udruga Didi s kamešnice s Gljeva i Biciklistički klub Vlaji Sinj za izniman doprinos u promicanju i omasovljavanju biciklističkog sporta u Sinju, posebno za hodočasničke staze Gospinim putem od Rame do Sinja. Ovogodišnje nagrade Grada zaslužnim pojedincima i kolektivima uručili su gradonačelnica Kristina Križanac i predsjednik Gradskog vijeća Joško Kontić.

Uime nagrađenih zahvalio je fra Eugen Poljak: „Hvala svima koji su prepoznali i vrednovali moj pedesetogodišnji svećenički rad, pa i na materijalnom polju, a onaj duhovni, često nevidljivi, ljudskim mjerilima neprocjenjiv, taj ću dio prepustiti pravednom ne nepodmitljivom sucu. Neka ovaj mali doprinos sviju nas nagrađenih pridonese boljem i sretnijem životu svih žitelja cetinskog kraja". IKA)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas226
Ovaj mjesecOvaj mjesec11984
UkupnoUkupno7626862

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44