Zmijavci: Proslava sv. Lovre

Vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima i ove su godine svečano proslavili blagdan sv. Lovre, suzaštitnika župe. Za slavlje su se pripremali trodnevnicom koja je počela u ponedjeljak 7. kolovoza 2017. u 18 sati molitvom krunice i svetom misom koju je u crkvi Svih svetih predvodio fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan. U utorak je svetu misu predvodio fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog, a u srijedu, na uočnicu blagdana, misu kod spomen križa na Gradini predvodio je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog. On je prije svete mise izmolio odrješenje za 142 Zmijavčana poginulih u Drugom svjetskom ratu i poraću te u Domovinskom ratu, nakon čega je blagoslovio spomen ploču s njihovim imenima, koja je postavljena kod spomen križa na Gradini o 300. obljetnici oslobođenja Imotske krajine od Turaka.


Na sam blagdan, u četvrtak 10. Kolovoza 2017., u 7:30 župnik fra Frano Laco slavio je misu za domaćice. U 10:30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Jozo Grbavac. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Kristian, župnik Prološca fra Vinko Gudelj, mjesni župnik fra Frano i još devet svećenika. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Jasne Kasalo.

U propovijedi je fra Jozo ukratko predstavio život i mučeništvo sv. Lovre te je istaknuo da je mučeništvo jedna od bitnih sastavnica kršćanstva od početka do danas. Mučenici su istinski svjedoci vjere te je njihova krv zalog života i budućnosti Crkve. Potaknuo je prisutne vjernike na hrabro življenje Božje riječi u današnjem svijetu.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan Sv. Lovre.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2565
Ovaj mjesecOvaj mjesec67334
UkupnoUkupno7451034

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92