Karin: Proslava Gospe od Anđela

Vjernici Bukovice, Ravnih Kotara, Like, Zagreba, Slavonije i europskih  zemalja kao na primjer iz Austrije, Njemačke, Švicarske… te iz SAD-a…, njih više stotina okupili su se 2. kolovoza 2017. na svetkovinu Gospe od Anđela u Franjevačkom samostanu u Karinu. Svečano misno slavlje u 11 sati predslavio je fra Ivan Nimac, samostanski vikar, župnik Kruševa i dekan Novigradskog dekanata, a u koncelebraciji su bili fra Petar Klarić, gvardijan i župnik karinski, don Mladen Kačan, župnik župe sv. Ante na Smiljevcu u Zadru i sužupnik iste  župe don Joso Kokić, don Tihomir Vulin, župnik na otoku Viru, don Damir Juričin,župnik Poličnika, don Krešo Čirak, župnik Obrovca, don Jerolim Lenkić, župnik Ljupča, don Elvis Ražov, ravnatelj Visoke teološko-katehetske škole u Zadru, fra Nikola Ćurćija, župnik u Crnici-Šibenik, fra Tino Labrović, definitor i župnik Gračaca i don Marko Hrkanović, župnik Gradačca u BiH. Prvo čitanje i psalam čitala je Maja Ladan držeći u naručju sedmo dijete Ivana, a drugo čitanje čitao je ministrant Frane Zajec. Sveto evanđenje domaćim napjevom pjevao je don Damir Juričin. O.I.Nimac u propovijedi je, između ostalog istakao kako je porcijunkula-Gospa od Anđela izvorno franjevačka svetkovina koja je dar Crkvi i kako je sveti Franjo imao program, a to je: crkvenost, kristocentričnost, štovanje Marije, te ljubav i pomaganje siromašnima. Potakao je vjernike da iskoriste privilegij porcijunkulskog oprosta i na štovanje Gospe od Anđela.


Za vrijeme mise ispovijedali su: don Anđelko Buljat, župnik Benkovca, dekan benkovačkog dekanata i kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije u Zadru, don Tomislav Baričević, župnik Pridrage, don Pavao Zubčić, župnik Novigrada i fra Božo Mandarić, župni vikar u Gračacu.

Gvardijan je poslije mise primio na objed svećenike i uzvanike u samostan. Cijeli dan hodočasnici su se mogli okrijepiti i kupiti suvenir na samostanskoj livadi, te parkirati automobile, pod šatorima se čula se i domaća pjesma „orzenje“.

Vjernici su obavljali pobožnost i zavjete pred slikom Gospe od Anđela. Večernju misu predvodio je don A. Buljat, a u koncelebraciji su bili gvardijan Klarić, don Ante Delić, župnik Jasenica i  don Tomislav Vlahović, župnik Perušića,a ispovijedali su vjernike  fra I. Nimac i fra N. Ćurčija. Poslije mise u 20 sati održan je koncert duhovne glazbe u samostanskom dvorištu na kojem su nastupili Tommi Mischell iz SAD-a- Kalifornije,rodom iz Trogira, KUD „Ruža Hrvatska“ iz Karina i dr. don J. Lenkić iz Ljupča. U propovijedi  don Anđelko je između ostalog potakao vjernike na štovanje Gospe od Anđela i na porcijunkulski oprost i kako se trebaju staviti pod Marijin plašt i njezinu zaštitu…

Za svetkovinu Gospe od Anđela pripremalo se trodnevnicom koja je započela u nedjelju navečer 30.srpnja u 18,30 sati krunicom, zavjetnim molitvama, prigodom za ispovijed i misom koju je predvodio fra N. Ćurčija. Nastavljena je 31.srpnja pobožnostima i prigodama za ispovijed, a  misu je predslavio fra Božo Mandarić, župnik iz Gračaca. U utorak 1.kolovoza na uočnicu Gospe od Anđela, gvardijan Klarić u 12 sati otvorio je porcijunkulski oprost u samostanskoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. U 18,30 sati bila je krunica, zavjetne molitve i prigoda za ispovijed. Svetu misu predslavio je fra T. Labrović. Propovjednici su istakli ulogu Gospe u povijesti spasenja i kako je danas štovati i nasljedovati, te su ukazali na važnost porcijunkulskog oprosta…

Na kraju jutarnje i večernje mise gvardijan Klarić zahvalio se propovjednicima, svećenicima, ministrantima, župnom zboru i svim vjernicima hodočasnicima koji su došli častiti i slaviti Gospu od Anđela. Na poseban način se zahvalio svima onima koji su pomogli u organizaciji trodnevnice i svetkovine Gospe od Anđela.

Vjernici su se radosno razišli kućama, zahvalni Gospi od Anđela za sve lijepo duhovno što su ovih dana doživjeli.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas536
Ovaj mjesecOvaj mjesec49600
UkupnoUkupno7433300

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54