Karin: Proslava 30. obljetnice svećeništva

U četvrtak, 27. srpnja 2017., u 11  sati misom zahvalnicom u Franjevačkom samostanu u Karinu proslavili su   30. obljetnicu svećeništva fra Damjan Čovo, dušobrižnik časnih sestara u Münhenskoj nadbiskupiji, fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkog samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Petar Klarić, gvardijan i župnik karinski, fra Ivan Udovičić, prefekt i ravnatelj Franjevačkog sjemeništa u Sinju, i fra Petar Vrljičak, župnik u Baškoj Vodi.


Sv. misu predslavio je o. Klarić s kolegama slavljenicima, a u koncelebraciji su bili fra Nikola Ćurčija župnik Crnice u Šibeniku i fra Ivan Nimac, samostanski vikar, župnik Kruševa i dekan Novigradskog dekanata. O. Klarić je, između ostaloga, u homiliji istakao, a na temelju Riječi Božje,kada je Gospodin rekao Mojsiju: "Pođi k narodu i posvećuj ga danas i sutra" kako  je i nas Gospodin pozvao, kao što je pozvao Mojsija da posvećuje svoj narod, da i mi posvećujemo svoj hrvatski narod danas i sutra i prekosutra. To smo činili ovih prvih trideset godina. Budući je Isus počeo javno djelovati u svojoj tridesetoj godini, želja mi je da  kao "mladomnisnici"  i dalje kroz idućih trideset godina i više "posvećujemo svoj narod danas i sutra". I da ne zaboravimo kako je sv. Franjo kazao braći. "Braćo do sada nismo učinili ništa, od danas počnimo iz početka." U oduševljenju je uskliknula jedna časna starica Jelena Ivanov: "Ne trideset godina, nego sto godina": Bog je blagoslovio za ovu želju.

Braća slavljenici obišli su lokalitet u Gornjem Karinu na kojem je nedavno pronađen starokršćanski križ iz 4--5- st. iz crkve Sv. Vida, novu župnu crkvu Sv. Male Terezije i novoblagoslovljeno groblje. Slavlje je nastavljeno objedom u samostanu i uz slavljeničku tortu...

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas387
Ovaj mjesecOvaj mjesec57126
UkupnoUkupno7046857

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53