Imotski: Šesti dan devetnice Gospi od Anđela

Po ustaljenoj tradiciji šestim danom devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine, završava prvi dio devetnice, koji se održava u crkvi sv. Frane. U subotu, 29. srpnja 2017., Gospi su ove godine hodočastili vjernici iz Zmijavaca, predvođeni župnikom fra Franom Lacom. Šesti dan devetnice tradicionalno je zavjetni dan Sušića, Zdilara, Ćerluka, Gadža i Jažića.

Svetu misu 19 sati predvodio je fra Jakov Begonja, gvardijan samostana Gospe od Zdravlja u Splitu. U koncelebraciji su, uz fra Franu, bili fra Zoran Kutleša, fra Jozo Grbavac, fra Rafael Begić i fra Mijo Šabić, dušobrižnik u Stuttgartu rodom iz Zmijavaca. Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Zmijavaca pod vodstvom s. Jasne Kasalo.


U propovijedi je fra Jakov rekao da je jedina sigurnost i radost kršćaninu Bog i Blažena Djevica Marija, majka svih Kristovih vjernika. Govoreći o proslavi 300. obljetnice oslobođenja Imote od Turaka, fra Jakov je istaknuo da je tijekom cijele naše povijesti Gospa pratila svojim zagovorom naš narod i da smo uz njezinu pomoć zadobili konačno svoju slobodu u Domovinskom ratu.

Zatim je uputio na Božju riječ koju smo čuli o slavlju Sv. Marte. Kao što je ona sa svojom sestrom Marijom ugostila Gospodina, tako ga i mi trebamo primiti u svoje obitelji. Nažalost, često psovkom i zanemarivanjem duhovnog života zatvaramo svoja srca i domove živom Bogu. Sveta nas Marta potiče da uvijek pozivamo Gospodina u svoj život i da mu damo prvo mjesto jer ono jedino njemu pripada.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas67
Ovaj mjesecOvaj mjesec23210
UkupnoUkupno6437827

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Administrator

franodoljanin@gmail.com