Imotski: Peti dan devetnice Gospi od Anđela

Na peti dan devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine, u petak 28. srpnja u 19 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom svetu je misu predvodio fra Domagoj Runje, gvardijan samostana o. fra Ante Antića u Splitu. U koncelebraciji su bili fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog, fra Rafael Begić i fra Zoran Jonjić, župnik Studenaca, župe koja je peti dan devetnice hodočastila Gospi. Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Studenaca pod ravnanjem Maria Cikojevića. Svoj zavjetni dan imali su Mršići, Lasići, Kasumi, obitelj Ivana Štrljića, Novo naselje ispod benzinske crpke i carine te Perinuša.


U propovijedi je fra Domagoj povezao povijest Izraela, izabranog Božjeg naroda, o čemu govore misna čitanja ovih dana, s poviješću Imotske krajine. Nakon izlaska iz egipatskog ropstva Izraelci su se pitali kako živjeti u slobodi. Isto pitanje bilo je važno i našim pređima prije 300 godina, a tako i nama danas. Izraelci su nakon ulaska u Obećanu zemlju i razdoblja sudaca pokušali biranjem kralja urediti svoj život na zemlji, ali je kraljevstvo kasnije propalo. Tek u babilonskom ropstvu postali su svjesni da svoju sreću ne mogu postići ljudskim naporima, strukturama i sredstvima, nego samo živeći Božje zapovijedi, koje smo čuli u današnjem prvom čitanju. I mi moramo biti svjesni da nam političke, gospodarske i druge zemaljske strukture ne mogu dati željeni mir i radost, nego samo život po Božjoj riječi.

Fra Domagoj je zatim, govoreći o dvije zapovijedi ljubavi, protumačio deset zapovijedii potaknuo prisutne vjernike da preispitaju svoj odnos prema Bogu i bližnjima. Na kraju je upozorio na završne riječi iz evanđelja o sijaču koji sije sjeme na razne vrste tla sa željom da mi budemo sjeme koje će donijeti barem dvostruki plod.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2558
Ovaj mjesecOvaj mjesec67327
UkupnoUkupno7451027

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66