Imotski: Četvrti dan devetnice Gospi od Anđela

U četvrtak, 27. srpnja 2017., na četvrti dan devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine, svetu misu u 19 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom predvodio je fra Ante Čovo, gvardijan samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije u Makarskoj. U koncelebraciji su bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić i fra Rafael Begić.Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Podbablja pod ravnanjem Marele Vrljić.


Ovaj dan devetnice tradicionalno je zavjetni dan Brečića, Bašića, Ćosića, Lelasa, Milardovića, Ljubasa i obitelji pok. Jakova Lončara. Ove godine Gospi su na četvrti dan devetnice hodočastili vjernici župe Podbablje.

Razmišljajući nad liturgijskim odlomkom evanđelja fra Ante je u propovijedi potaknuo sve vjernike na preispitivanje svojih očiju, ušiju i srdaca. Bog daje točnu dijagnozu naše situacije jer nas upućuje na našu sljepoću, gluhoću i tvrdoću srca. No, On nam daje i lijek, daje nam sama sebe da možemo gledati njegovim očima, slušati njegovim ušima te prihvaćati i ljubiti njegovim srcem. Marija iz Nazareta postala je majkom Sina Božjega upravo zato što je bila otvorena za Boga i njegovu volju. Često su naša srca puna ovozemaljskih želja, a gotovo prazna nebeskima. Pozvani smo, poput Gospe, dati prvo mjesto Božjim željama, odnosno Božjem planu s nama jer to je put koji nas vodi u zdrav i osmišljen život, zaključio je fra Ante.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1322
Ovaj mjesecOvaj mjesec58061
UkupnoUkupno7047792

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 65