Imotski: Treći dan devetnice Gospi od Anđela

Na treći dan devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine u srijedu, 26. srpnja 2017., Gospi su hodočastili vjernici iz Vinjana, predvođeni župnikom fra Denisom Šimunovićem i župnim vikarom fra Jakovom Udovičićem. Treći dan devetnice zavjetni je dan Kukavica, Ivanovića, Martinovića, Šimunovića, Zelića, Rašića i Nevistića.


Svetu misu 19 sati u crkvi sv. Frane predvodio je fra Petar Klapež, gvardijan samostana Gospe Sinjske u Sinju. U koncelebraciji su, uz fra Denisa i fra Jakova, bili samostanski i župni vikar Imotskog fra Zoran Kutleša i fra Rafael Begić. Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Vinjana.

U propovijedi je fra Petar povezao proslavu 300. obljetnice obrane Sinja od Turaka i oslobođenja Imotske krajine od Turaka. Jedna te ista Gospa bdjela je nad vjernicima Cetinske i Imotske krajine u ono vrijeme, a tako čini i danas jer je ona majka svih nas. Fra Petar je Marijinom zagovoru preporučio osobito naše obitelji jer su one danas u najvećoj opasnosti, o čemu nam najbolje govori sve veći porast razvoda i sve teža demografska situacija. Ipak, prema riječima bl. Alojzija Stepinca, hrvatski narod neće propasti dok bude vjeran Gospi pa stoga ne smijemo očajavati, već, vjerni Bogu i Gospi, s nadom gledati u budućnost.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas359
Ovaj mjesecOvaj mjesec25720
UkupnoUkupno6440337

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com