Mirlović: Proslava sv. Jakova

Dana 25. srpnja 2017. godine, pet novaka zajedno s meštrom fra Jurom sudjelovali su na proslavi blagdana sv. Jakova apostola u župi Mirlović Zagora. U 11 sati započela je procesija, a potom i euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, župni vikar župe sv. Frane u Imotskom, u koncelebraciji s 12 svećenika među kojima su bili šibenski gvardijan fra Mario Radman i unešićki dekan fra Luka Delić. Kao što reče fra Ivan Čupić, župnik Mirlovića, i procesija je jedna vrsta ispovijesti vjere u kojoj su vjernici zaista pobožno sudjelovali i davali pohvale Bogu. Za vrijeme procesije pjevale su se Litanije Svih Svetih, a kip sv. Jakova apostola nosili su župljani u narodnim nošnjama.


Fra Zoran je u propovijedi naglasio kako samo ime Jakov znači biti Božji sljedbenik. On je tipičan primjer pravoga Kristovog  učenika koji ostavlja svog oca Zebedeja i mijenja ribarske mreže mrežama Kristove Riječi kojima će loviti budući narod Božji. Sveti Jakov je na Kristovu riječ ostavio siguran posao, obitelj, karijeru kako bi u korak slijedio Krista. Svoje konačno opredjeljenje za Njega posvjedočio je mučeničkom smrću 42. ili 44. godine kad ga je dao pogubiti kralj Herod, unuk onoga Heroda koji je htio ubiti Isusa Krista. Svi smo danas pozvani biti poput sv. Jakova  jer zovemo kršćani Kristov sljedbenik i učenici  ne samo kada smo u crkvina misi nego i onda kad živimo svakodnevnicu u obitelji, radnom mjestu, na ulici, društvu, državi, itd...

Na kraju euharistijskog slavlja župnik fra Ivan zahvalio je posebno predvoditelju slavlja kao i svim sudionicima proslave sv. Jakove među kojima su bili i novaci zajedno sa svojim meštrom fra Jurom.

Slavlje je nastavljeno razgovorom i okrjepom za bratskim stolom u župnoj kući. U poslijepodnevnim satima novaci su se vratili u novicijat na Visovac zahvalni Bogu za jedno novo iskustvo franjevačkog života te zahvaljujući i župniku  fra Ivanu Čupiću na pozivu i bratskom druženju.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1712
Ovaj mjesecOvaj mjesec69293
UkupnoUkupno7611794

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99