Imotski: Drugi dan devetnice Gospi od Anđela

Na drugi dan devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine u utorak, 25. srpnja u 19 sati, u crkvi sv. Frane u Imotskom svetu je misu predvodio fra Stipe Bešlić, gvardijan samostana Gospe Karmelske u Omišu. U koncelebraciji su bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, župnik Prološca fra Vinko Gudelj i pastoralni pomoćnik u Podbablju fra Jozo Grbavac, svećenik rodom iz Prološca, župe koja je na drugi dan devetnice hodočastila Gospi od Anđela. Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Prološca pod ravnanjem s. Terezine Bašić. Svoj zavjetni dan imali su Divići, Grančići, Mendeši, Vejići, Lončari, Biočići, Budimiri, Solde i obitelj Ljube Buljana.


U propovijedi je fra Stipe povezao blagdan sv. Jakova apostola s proslavom 300. obljetnice oslobođenja Imote od Turaka. Isus je zahtjevan i mnogo traži od svojih učenika. Često pomislimo i kažemo da je nemoguće živjeti kako On od nas traži. No, svetci nisu tako razmišljali, a ni naši pređi tijekom povijesti jer su od Boga tražili i našli pomoć za sve svoje životne situacije.

Danas, kao uostalom i uvijek tijekom povijesti čovječanstva, na nas napadaju „Turci“ – smrtni grijesi koji nas udaljuju od Boga, izvora sreće. Zato uzmimo u svoje ruke oružje koje nam Bog daje – Sveto pismo, sakramente, krunicu – i s Njegovom pomoću, uz Gospin majčinski zagovor, hrabro idimo putem Evanđelja, zaključio je fra Stipe.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas736
Ovaj mjesecOvaj mjesec28355
UkupnoUkupno6442972

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 132 

Administrator

franodoljanin@gmail.com