Visoka: Fra Mario Lemo proslavio mladu misu

Nakon 150 godina u nedjelju, 23. srpnja 2017. godine, u Župi sv. Marije Nevest – Visoka proslavljena je mlada misa. Mladu je misu u Visokoj u crkvi Svih svetih proslavio fra Mario Lemo pod motom: „O ljubavi tvojoj, Gospodine, pjevat ću dovijeka (Ps 89)“. Kum mladomisnika bio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama, a propovjednik fra Nikica Ajdučić, župnik u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. U misi su koncelebrirali provincijal fra Joško Kodžoman, župnik fra Mile Marović i još 22 svećenika. U slavlju su sudjelovali župljani župe Nevest - Visoka, rodbina mladomisnika, prijatelji, vjernici iz Zagreba, Kaštel Novog i Otoka gdje je fra Mario vršio đakonski praktikum. Među uzvanicima nazočio je Živko Bulat, načelnik općine Unešić i Marko Jelić, gradonačelnik grada Knina.


Nakon procesijskog dolaska mladomisnika i svećenika na vanjski oltar, ispred oltara roditelji Ante i Milena, blagoslovili su svoga sina mladomisnika. Prigodne riječi pozdrava zatim je uputio mladomisnikov župnik fra Mile Marović koji je zaželio da mladomisnik bude svećenik molitve i rekao da se cijela župa raduje ovom mladomisničkom slavlju. Nakon riječi pozdrava, mladomisnik je započeo euharistijsko slavlje.

Na početku prvo i drugo čitanje, kao i molitve vjernika, čitali su članovi fra Marijeve obitelji. Pripjevni psalam pjevali su bogoslovi fra Kristian Radas i fra Jerko Kolovrat. Evanđelje je navijestio don Luka Stipinović, ovogodišnji mladomisnik.

Po želji mladomisnika, propovijedao je fra Nikica Ajdučić koji je govorio o poslanju svećenika i svećeničkom zvanju u današnje vrijeme.

Darove na oltar prinosili su članovi fra Marijeve rodbine.Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevao je mješoviti župni zbor Majke Božje Lurdske iz Zagreba pod ravnanjem fra Frane Bosnića, i uz orguljsku pratnju Ane i Marije Bilandžić.

Na kraju slavlja mladomisnički blagoslov su udijelili fra Mario i njegov kolega don Luka Stipinović. Nakon svete mise slavlje je za sve uzvanike nastavljeno u šatoru. Program je vodio kum fra Antonio Mravak koji je na početku pročitao čestitku mons. Marina Barišića, nadbiskupa Splitsko - makarskog. Dekan Unešičkog dekanata fra Luka Delić, šibenski gvardijan fra Mario Radman, don Ante Bošnjak najstariji živući svećenik iz Visoke, fra Marko Mrše i mnogi drugi čestitali su mladomisniku prigodnim riječima.

Vjernici iz Župe Otok sa župnikom fra Mirom Ančićem organizirali su pripremu i posluživanje hrane u šatoru.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2297
Ovaj mjesecOvaj mjesec14055
UkupnoUkupno7628933

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66