Prugovo: Susret duhovnih zvanja

U subotu, 22. srpnja 2017. godine, održan je susret duhovnih zvanja župe sv. Ante Padovanskoga, Prugovo. Ove godine na susretu su se okupili: fra Silvestra Bota, fra Ante Jurić, fra Ante Jurić-Talaja, fra Branko Mijić, fra Ivan Novaković, č.s. Darija Bota, č.s. Vendelina Mijić, č.s. Stela Mijić, č.s. Jelena Mijić, č.s. Antonija Jurić,č.s. Davorina Jurić,č.s. AnaMarija Jurić.


Susret je započeo euharistijskim slavljem kojega je predslavio fra Silvestra Bota uz koncelebraciju trojice svećenika. Svake godine susret se održava u srpnju, a razlog ovogodišnjega sastanka je proslava pedesete obljetnice svećeničkog ređenja i mlade mise fra Silvestra Bote.

Fra Branko Mijić je u homiliji u kratkim crtama iznio  svećenički put fra Silvestra koji je nakon završene gimnazije i studija teologije bio bogat životnim postajama: Vrlika, Sinj, Imotski, Brštanovo, Stuttgart, München, Esslingen, Čista Velika, Dubrava, Banjevci, Bilice, Perković i samostan sv. Ante na Šubićevcu. Kada bi te danas nakon pedeset godina upitali, kakav ti je put bio do sada vjerojatno bi odgovor bio blagi osmjeh na tvom licu.  Dragi Zlatomisniče lijepo te danas vidjeti među nama. Nemoj zaboraviti, još te uvijek nosi anđeo na rukama, a Isus kojemu si se odazvao uvijek je s tobom. Ti si toga duboko svjestan. Tri su stvari kojega čovjeka čine velikim pred Bogom. Prvo: Kajanje za propuste i grijehe. Drugo: Vjernost u služenju. Treće: Zahvalnost za sva dobročinstva. Ovogodišnja proslava „zlatne mise“, s tvojim kolegama na sv. Petra i ovaj skromni susret s nama duhovnim zvanjima naše župe Prugovo i našim župnikom fra Mirom Modrićem je prigoda da ti i im zajedno pridružimo u molitvi s tobom govorimo riječi: Kajem se… Ostajem vjeran… Hvala ti Bože za sve…

Susret i druženje nastavilo se  za zajedničkim stolom u župskoj kući do kasnih poslijepodnevnih sati, uz ugodno prisjećanje na minule događaje koje svatko na svoj način gaji u svom srcu. Susreti ovoga karaktera prigoda su za bolje međusobno upoznavanje, za svjedočenje pred župnom zajednicom, koja je na sebi svojstven način plodno tlo na kojemu niče duhovno zvanje. Zahvalni Bogu na daru poziva, radujemo se idućim susretima u još većem broju, u kojima želimo kušati ljepotu međusobne bratske i sestrinske ljubavi i zajedništva s rodnim krajem i matičnom župnom zajednicom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1721
Ovaj mjesecOvaj mjesec4066
UkupnoUkupno7618944

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98