Ugljane: Proslavljen blagdan sv. Ilije

U župi Ugljane 20. srpnja 2017. proslavljen je blagdan suzaštitnika župe sv. Ilije. Svečanost je započela u 10:30 sati kađenjem kipa sv. Ilije u župnoj crkvi odakle je krenula procesija. Nakon svečanog ophoda župnik fra Nediljko udijelio je okupljenim vjernicima i cijeloj župi blagoslov s kipom sv. Ilije.


Poslije procesije u uslijedila je sv. misa u župnoj crkvi koju je predvodio vikar Provincije i župnik Gospe od Zdravlja fra Ante Udovičić. Fra Ante je u prigodnoj homiliji istaknuo kako je naš život prožet radom i patnjom, kakav je bio i život sv. Ilije proroka, o čemu nam govori prvo čitanje današnjeg blagdana u kojem sv. Ilija iscrpljen životom moli Gospodina da uzme njegovu dušu, ali Gospodin ima drugi plan jer Iliji šalje anđela koji mu donosu kruh i vodu, okrepu za daljnji život. Fra Ante je naveo kako se Stari zavjet nadopunja i ostavaruje u  Novom zavjetu. Tako je simbolično kruh i voda koju je Ilija blagovao sv. Euharistija na koju je pozvan svaki krštenik. Fra Ante je potaknu vjernike da redovno idu na sv. misu jer je ona okrepa i snaga za život. Istaknuo je borbu sv. Ilije protiv krivovjerja jer je Ilija uništio 400 baalovih svećenika.

Po završetku sv. mise župnik fra Nediljko zahvalio je fra Anti na poticajnim riječima, a posebnu zahvalu uputio je sestri družbe sv. Vinka Paulskog Tei Vrdoljak, voditeljici župnog zbora,od koje su se vjernici župe danas oprostili, jer s. Tea odlazi na službu u Kaštel Lukšić.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2488
Ovaj mjesecOvaj mjesec55345
UkupnoUkupno7266278

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 111