Pred Presvetim oltarskim Sakramentom

 

Gospodine Isuse, ovdje sam pred tobom jer si mi tako rekao. Mnogo sam puta o tome čitao i slušao, ali tek sada to prihvaćam ozbiljno. Želim posvetiti ovo vrijeme molitve tebi i moliti “Gospodara žetve da pošalje radnike u svoju žetvu” (Mt 9,38) kao što tražiš od mene. Ti si Gospodar žetve i dolazim pred tebe da izrečem tu molbu koju stavljaš u moja usta.

Da to nije bila tvoja želja i izražavanje zapovijedi, možda nikada ne bih izrazio ovu molitvu. Uvijek molim za sebe i svoje potrebe, ponekad molim za svoje bližnje koji su u potrebi. Rijetko te molim za nešto što nema nikakve veze sa mnom. Uvijek tražim stvari a da ne razmišljam kako bih nešto dao u zamjenu za to. Štoviše, kad malo više razmišljam, moja molitva za apostole je ujedno molitva i za mene, jer oni učenici koje ćeš ti poslati u žetvu i meni će donijeti poruku tvoje riječi i tvoje ljubavi.

Prosvijetli me, Gospodine, jer ne znam kako i što moliti. Pouči me moliti, pouči me tražiti ono što je najbolje. Pošalji svoga Svetoga Duha da me prosvijetli i pročisti moje molitve, da ih učini poniznima, jednostavnima, ustrajnima i pune vjere, povjerenja i ljubavi. Bio bih sretan, Gospodine, kad bih te mogao vidjeti i govoriti s tobom, kao što su te apostoli vidjeli, kao što te je tvoja Majka vidjela. Bio bih sretan, Gospodine, kad bih mogao čuti tvoje riječi i svjedočiti tvoja djela. Ali, sada, Gospodine, dođi k meni i nahrani me svojim duhom, svojom beskrajnom snagom posvećenu pod prilikama kruha - da ne bih imao nikakav strah približavanja tebi.

Vjerujem, Gospodine Stvoritelju svijeta, da si ti stvarno prisutan u Presvetom Sakramentu u obliku kruha koji me jača na putovanju prema tebi.

Vjerujem, Gospodine, ali uvećaj moju vjeru, makar to bila i veličina gorušičina sjemena. Vjerujem da si sada sa mnom, da me slušaš, da govoriš mom srcu bez prevelike buke riječi. Nezaštićen na oltaru, ti si izraziti znak ljubavi i bezgraničnog sebedarja.

Ne samo da ti vjerujem, Gospodine, nego imam potpuno povjerenje u tebe, jer si ti moj prijatelj i dao si život za mene; ti si loza koja mi omogućuje donijeti plodove; samo ti imaš riječi života vječnoga i ti Dobri Pastir koji me imenom zove.

Vjerujem u tebe, Gospodine. Povjeravam ti se. Ljubim te jer si me ti prvi ljubio; dao si svoj život da me otkupiš od mojih grijeha; otvorio si mi vrata svoga kraljevstva; opraštaš mi kad pokažem i najmanju želju za pokajanjem. Ljubim te za tvoj neočekivani dar života, za dar vjere i krštenja; za dar rođenja u katoličkoj obitelji prožetom vjerom koja je jednostavna, a ipak sposobna dati mi značenje cijelom mom životu. Ljubim te jer ti mene ljubiš s nježnošću oca, s vjernošću najboljega prijatelja, i sa strašću ljubavnika. Ljubim te jer je moj život obdaren tvojim darovima, nezasluženim darovima kojima me vodiš prema sebi.

Znam, Gospodine, da sam stvorenje koje ne zaslužuje biti u tvojoj prisutnosti. Ti si moj Stvoritelj koji me stvoio iz ničega, ali prilazim ti vjerujući u tvoju dobrotu i milosrđe. Dolazim bolestan svome Spasitelju, gladan i žedan k izvoru života, potreban kralja neba, stvorenje k svome Stvoritelju, opustušen k svome Tješitelju.

Zbog svojih grijeha, zbog svoje nevrijednosti i svoje zloće ne zaslužujem biti u tvojoj prisutnosti, da nije tvoga glasa koji me poziva: “Ne bojte se. Ja sam ... Dođite k meni, svi vi koji ste umorni i opterećeni, i naći ćete spokoj dušama svojim.... Učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca. Prihvaćam tvoj poziv i dolazim učiti od tebe. Dolazim tražiti radnike za tvoj vinograd.

Marijo, Majko svećenika, budi uza me; budi prva koja će zagovarati i primiti iz Srca svoga Sina milost slanja u svijet svećenike, ljude i žene posvećene tebi i kraljevstvu tvoga Sina. 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1917
Ovaj mjesecOvaj mjesec1917
UkupnoUkupno7616795

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50