Vinjani: Blagoslov novog zvona

U utorak, 4. srpnja 2017. u 19 sati, u crkvi svetog Ante služena je sveta misa koju je predvodio vinjanski župnik fra Denis Šimunović u koncelebraciji s fra Jakovom Udovičićem, a  prije same mise blagoslovljeno je novo zvono koje će ovih dana biti i postavljeno na ovu crkvu.


Naime, zadnju godinu dana župnik fra Denis je pozivao vjernike svoje župe i predlagao kupnju novoga jačeg zvona. Pred sam Uskrs gospodin Tomislav Vidoš je odlučio kumovati novom zvonu, tj. kupiti novo zvono. Samo zvono stoji oko 75 tisuća kuna i to je financirao Tomislav. Za  ugradnju i elektrifikaciju zvona potrebno je nešto više novčanih sredstava nego li za samo zvono, a to će financirati sami župljani svojim prilozima.

Novo zvono teško 230 kg izliveno je u najpoznatijoj ljevaonici zvona u svijetu Grassmayer u Innsbrucku u Austriji. Njegov zvonki zvuk trebao bi dopirati do svakog gornjevinjanskog zaseoka i pozivati Vinjančane na svetu misu, molitvu ili pobožnost.  Na zvonu stoji natpis: „Sveti Ante moli za nas“ te „Župi Vinjani  G.G. 2017. darovao Tomislav Vidoš“

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2103
Ovaj mjesecOvaj mjesec54803
UkupnoUkupno7044534

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57