Fra Zvonko Tolić i fra Jure Zebić proslavili 25. obljetnicu svećeništva

Dvojica naše subraće, fra Zvonko Tolić i fra Jure Zebić, proslavili su u utorak, 4. srpnja 2017., 25 godina misništva. Okruženi subraćom te pastoralnim suradnicima u hrvatskim misijama biskupije Rottenburg-Stuttgart, subraćom i sestrama iz albanske misije na čelu s biskupom Hilom, svetu su misu zahvalnicu proslavili u Waiblingenu. Na žalost, zbog smrtnog slučaja u obitelji fra Mijo je morao biti odsutan. Svetu je misu predvodio vlč. Ivica Komadina, voditelj dušobrižničkog ureda u Frankfurtu. Propovijedao je fra Frano Milanović Litre i u svojoj je propovijedi naglasio da, bez obzira na životne oluje, Krist je tu, spavao ili ne. Životna je sreća biti u Božjoj blizini i zaželio slavljenicima još duga svećenička ljeta.


Poslije svete mise, zajednički slavljenički ručak je bio u restoranu "Bacchus croatica" u Fellbachu.

Zajedničko bratsko druženje pokazalo je veličinu svećeničkog poziva u sebedarju Bogu i čovjeku te smo se prisjetili mnogih dogodovština iz naše svećeničke svakodnevnice.

Svoje su čestitke slavljenicima uputili, između ostalih, nuncij u Njemačkoj msgr. dr. Nikola Eterović, biskup dr. Gephard Fürst, pomoćni biskup dr. Thomas Maria Renz, dekan Stuttgarta dr. Christian Hermes te referent za strance g. Ulrich Reif, provincijal fra Joško Kodžoman te su svi pokazali svoju radost da s njima mogu podijeliti sreću srebrnog jubileja svećeničkog života.

Fotografije

 

 


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1415
Ovaj mjesecOvaj mjesec58154
UkupnoUkupno7047885

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58