London: Misa za Domovinu i 20. obljetnica svećeničkog služenja fra Ljubomira Šimunovića

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca sv. misu za Domovinu u nedjelju 2. srpnja 2017.  predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London u zajedništvu s fra Josipom Cvitkovićem, misionarom na službi u Kustodiji Svete Zemlje u Jeruzalemu, vlč. Davidom J. Irwinom, biskupskim vikarom i koordinatorom za etničke zajednice triju londonskih biskupija i vlč. Johnom Scottom kapelanom Westminsterske katedrale.


Fra Ljubomir je u propovijedi između ostaloga rekao kako slavljenje sv. mise za Domovinu prigoda za davanje slave Bogu na daru države i molitvu kako bi prema riječima sv. Pavla provodili miran i spokojan život. Ove je godine ujedno i spomen na 25 godina međunarodnog priznanja kao i uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva. U prigodnoj propovijedi fra Ljubomir je govorio o isplativosti činjenja dobra, milosti novog početka i križu kao pobjednom znaku Isusa Krista Uskrsnuloga i Jedinoga Gospodina.

Mišo Marlais, povjerenik Hrvatske katoličke misije u Londonu u ime okupljenih vjernika fra Ljubomiru je čestitao 20. obljetnicu svećeničkog služenja, od kojih je nepunih 10 godina proveo kao voditelj HKM London.

Vlč. David i vlč. John su u ime Westminsterske Nadbiskupije i Katedrale fra Ljubomiru čestitali 20 godina svećeništva zahvalivši  mu na angažmanu u mjesnoj Crkvi. Fra Ljubomir im je u ime zajednice darovao knjigu Robina Harrisa o Blaženom Alojziju Stepincu.

Slavlju je nazočio i brigadir Anto Zelić, hrvatski vojni izaslanik, kao i kapetan korvete Ivo Musulin, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu Nato Saveza, kao i Daniel Kington, hrvatski branitelj, glavni tajnik Udruge Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snaga Republike Hrvatske, a nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu dr. Ivan Grdešić koji se nakon pet godina diplomatske službe sa suprugom Elenom vraća u Domovinu.  Naglasivši kako iz Londona odlaze ispunjena srca obavljenim poslom, ali i svim susretima veleposlanik Grdešić je fra Ljubomiru zahvalio na uzornoj suradnji zaključivši kako će se londonske hrvatske katoličke zajednice sjećati s ljubavlju i lijepim sjećanjima.

Kao uspomenu na zajedničke londonske godine fra Ljubomir je veleposlaniku Grdešiću darovao križ Westminsterske katedrale, majke svih katoličkih Crkava u Engleskoj i Walesu zahvalivši mu na zauzimanju za hrvatsku katoličku zajednicu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nakon sv. mise susret se nastavio gozbom zajedništva.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2561
Ovaj mjesecOvaj mjesec67330
UkupnoUkupno7451030

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79