Podbablje: Blagoslovljen novi kip sv. Petra

Župljani župe sv. Luke u Podbablju svečano su u četvrtak, 29. lipnja 2017., proslavili blagdan svoga suzaštitnika sv. Petra koji se svečano slavi u Fratrovoj ogradi u Drumu, a tom prigodom blagoslovljen je novopostavljeni kip sv. Petra, rad kipara Ivice Tolića iz Ernestinova.


Ovogodišnja blagdanska proslava sv. Petra započela je u 10.30 sati okupljanjem vjernika u podbapskoj centralnoj crkvi Sv. Ante odakle je krenula procesija sa Svečevom slikom kroz Toliće pa do Fratarske ograde, gdje je služena sv. misa koju je predvodio župnik, gvardijan i dekan u Imotskom fra Kristian Stipanović. U svetoj misina kojoj je sudjelovalo više stotina štovatelja sv. Petra i vjernika suslavilo su don Petar Čondić, župnik susjedne župe Poljica, župnik fra Nedjeljko Čarapić i fra Ante Buljan Dobro župnik u Igranima i Podgori.U svojoj homiliji propovjednik je pozvao vjernike da se ugledaju u čistoću besjede sv. apostola te nasljeduju njihova djela.Na kraju svete mise tijekom koje je pjevao pjevački zbor ove župe pod ravnanjem voditeljice Marele Vrljić svima se zahvalio mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić. Poslijepodnevni program nastavlja se brojnim kulturno-umjetničkim i športskim događanjima.

Poseban pečat ovogodišnjoj proslavi bio je blagoslov kipa sv. Petra. Kip visok 2 metra, a težak preko 400 kg rad je kipara Ivice Tolića iz Ernestinova koji je poznat i kao voditelj nadaleko poznate kiparske kolonije u ovom slavonskom mjestu. Kip je uoči samog misnog slavlja blagoslovio gvardijan fra Kristian Stipanović, a na kraju misnog slavlja župnik je na poseban način zahvalio umjetniku koji je kip izrađen od hrastovine darovao svojoj rodnoj župi. Naime, njegov stric Milan Tolić Golubović je i sam inicirao izgradnju svetišta u Fratrovoj ogradi koja je konačno i okončana prije 22 godine stoga mu je to bio dodatni motiv da navedeni kip koji će krasiti Fratrovu ogradu daruje svojoj rodnoj župi. Nažalost, sam umjetnik nije sudjelovao svečanom blagoslovu no tu je bio njegov sin Luka koji je isto tako kao vrsan umjetnik pripomogao ocu u izradi samog kipa, kao i cijela obitelj Tolić koja živi u Drumu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1010
Ovaj mjesecOvaj mjesec8014
UkupnoUkupno7622892

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29