Runovići-Sebišina: Proslava Sv. Ivana Krstitelja

Svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena i ove godine u župi Runovići u mjestu Sebišina. Procesiju u 10:30 sati te sv. misno slavlje u dvorištu crkve predvodio je i propovijedao fra Josip Grbavac iz imotskog samostana.

U slavlju sv. mise suslavili su župnik fra Mladen, fra Marko Babić, fra Frano Laco i fra Nedjeljko Jukić, dok je fra Zoran Kutleša ispovijedao vjernike. I ove je godine na Sebišini svetkovina Sv. Ivana Krstitelja okupila lijep broj vjernika iz Runovića te susjednih župa.

Kip sv. Ivana u procesiji nosili su Ante Bilić, Toni Alerić, Ivan Kundid i Robert Glavota. Fra Josip je u propovijedi istaknuo kako je Sv. Ivan Krstitelj bio čovjek, prorok i preteča Isusa Krista koji je do kraja ostao vjeran Gospodinu Bogu i njegovoj riječi te nije zloupotrijebio svoje poslanje za vlastitu korist. Spomenuo je i negativne pojave u današnjem društvu koje uništavaju obitelj, rađanje i odgoj djece te se protive Božjem zakonu i Božjoj riječi. Potaknuo je vjernike na život vjeran Bogu, njegovoj riječi, Kristu Gospodinu i svetoj Crkvi.

Preko sv. mise pjevali su članovi mješovitog župnog zbora pod pratnjom gđe. Marije Biočić. Na kraju misnog slavlja župnik fra Mladen čestitao je Sebišanima svetkovinu njihova zaštitnika, zahvalio se propovjedniku fra Josipu te svima koji su pridonijeli proslavi svetkovine Sv. Ivana Krstitelja.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas881
Ovaj mjesecOvaj mjesec28500
UkupnoUkupno6443117

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Administrator

franodoljanin@gmail.com