Konjevrate: Proslava svetkovine sv. Ivana Krstitelja

U subotu, 24. lipnja 2017., svečano misno slavlje u župi Konjevrate na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja – zaštitnika župe i naslovnika župne crkve, predslavio je fra Marko Duran, župnik i gvardijan samostana svetoga Ante Padovanskog u Kninu. U koncelebraciji su sudjelovala petorica svećenika, a novaci su sudjelovali u Službi riječi, pjevanje je predvodio župni zbor. Sv. misa započela je u 10.30 sati procesijom oko crkve u kojoj su župljani nosili kip sv. Ivana Krstitelja.


Fra Marko je u propovijedi istaknuo da se ne bojimo predati Božjem vodstvu, a Božja volja je da se svi posvetimo. To je činio savezima sa Abrahamom, Izakom, Jakovom,  Mojsijem i čini sve do danas, on nas ne prisiljava već čeka da se mi sami otvorimo i prihvatimo njegovu pomoć na putu svetosti. Bog je sv. Ivana posvetio u začeću. Od samog začeća sv. Ivan je živo sveto, a kada je odrastao odlazi u pustinju da se pripremi postom i molitvom za ulogu koju mu je Bog namijenio. Nakon te priprave vraća se putu svoga potpunog posvećenja koji ga vodi u razne neprilike pa sve do mučeničke smrti jer je bez straha i ustručavanja korio i opominjao ono koji su skrenuli sa Božjeg puta. Neka nas sve skupa prati i čuva zagovor sv. Ivana Krstitelja da po njegovu primjeru svoj život predamo potpuno u Božje ruke, da bi svojim životom postigli posvećenje za koje smo predodređeni od samoga začeća.

Na kraju mise župnik fra Božo Čurčija zahvalio je predvoditelju misnog slavlja fra Marku Duranu, svećenicima, domeštru fra Stojanu Damjanoviću zajedno s novacima, svim prisutnim vjernicima koji su uveličali ovo slavlje i pomogli u pripremi za svetkovinu. Na poseban je način čestitao svima onima koji nose ime današnjeg sveca. Nakon sv. mise slavlje se nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući.

Večernja sv. misa bila je u 18 sati, a predslavio je župnik fra Božo.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1797
Ovaj mjesecOvaj mjesec47442
UkupnoUkupno7431142

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39