Bristivica: Proslavu sv. Ivana Krstitelja predvodio biskup Rogić

U subotu, 24. lipnja 2017., procesiju i euharistijsko slavlje prigodom proslave sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Bristivica, predvodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Procesija je započela u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u 11 sati, a kip su u procesiji nosili župljani Ivan Ćudina, Ivan Marić, Ivica Odak i Ivan Radelja. Litanije je pjevao fra Ante Vugdelija, križ je nosio Ante Brkan, a barjak Drago Borić. Ozvučenje je pripremio Ante Ćevanić.


Euharistijsko slavlje održano je na otvorenom. Mons. Tomislav Rogić na početku propovijedi pozdravio je okupljene svećenike i vjernike, a zatim progovorio o ulozi Ivana Krstitelja u povijesti spasenja naglasivši njegovu poniznost i hrabrost u svjedočenju vjere usprkos različitim iskušenjima.


U koncelebraciji su sudjelovali župnik fra Frano Doljanin, dekan don Ivica Boko, don Roko Glasnović, fra Jure Brkan, fra Ferdo Jukić, fra Ante Vugdelija i don Ante Omazić. Pjevanje je predvodio 'Dječji zbor' pod vodstvom Mira Miše. Na slavlju je sudjelovalo oko 200 vjernika.

Na kraju slavlja župnik je zahvalio o. Biskupu i udijelio mu prigodni dar. Zahvalio je i svim svećenicima koji su bili u koncelebraciji kao i svim župljanima koji su na bilo koji način svojim radom ili darovima sudjelovali u pripremi slavlja. Svim župljanima čestitao je svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe, i svima onima koji slave imendan uz želju da im nastavak slavlja u obiteljima bude radostan.

Nakon euharistijskog slavlje bilo je, uz prigodni domjenak, kratko druženje vjernika s mons. Tomislavom Rogićem kojemu je ovo bio prvi posjet župi Bristivica. Župnik je za o. Biskupa i svećenike pripremio ručak kod župne kuće.

Večernje euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je fra Josip Čugura, koji je 1985.-1986. bio župnik u župi Bristivica i ujedno vršio službu tajnika Provncije.

 

 

 

 

  

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1429
Ovaj mjesecOvaj mjesec3774
UkupnoUkupno7618652

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63