X. ministrantski hod po Vinjanima

I ove godine po završetku nastavne školske godine u subotu, 17. lipnja 2017., u župi Vinjani organiziran je X. ministrantski hod u koji se uključilo 25 ministranata.

Sam  hod je molitveno – društvenog karaktera. Putem, uz Gospine kipove i kapelice  molili smo Gospinu krunicu, a na raskrižjima postaje križnog puta te takoproširivali svoja saznanja, a i stjecali nova prijateljstva. Vrijeme je bilo poluoblačno s laganim povjetarcem, taman pogodno za ovoliki hod.


U 9 sati predvođeni župnikom Vinjana i voditeljem ministranata fra Denisom Šimunovićem krenuli smo s Tomislavljeva preko Vinjana Gornjih prema crkvi sv. Ante, zatim do kapele sv. Ivana u Juroša, Srca Marijina u Nenadića, Srca Isusova u Boga, Leka i Vidoša, Bl. Alojzija Stepinca u Kutleša. Potom smo se počeli spuštati prema kapeli Gospe od Pomoći i crkvi sv. Roka gdje samo se malo duže odmorili uz sladoled koji nas je malo osvježio. Od župne crkve nastavili smo dalje u Vinjane Donje k crkvi sv. Nikole Tavelića gdje smo izmolili krunicu Božanskog milosrđa i nakon kraćeg odmora krenuli do kapele Gospe Sinjske te nastavili hod do našeg zadnjeg odredište - crkve sv. Kate. Tu nas je župnik počastio pizzom pa je druženje u hladovini ispred župne kuće kao i cijeli hod proteklo u lijepom i ugodnom druženju.

Svakako veliko hvala i svima koji su nas putem kojim smo hodili častili sendvičima, pitama, kolačima, palačinkama i pićem.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas901
Ovaj mjesecOvaj mjesec45382
UkupnoUkupno6170462

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 133 

Administrator

franodoljanin@gmail.com