Imotski: Susret ministranata

Prigodom 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u subotu, 27. svibnja 2017., s početkom u 9:30 održan je susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 300 ministranata iz 15 župa koje poslužuju franjevci te Provincije: Imotski, Knin, Lovreć-Opanci, Metković - Župa sv. Ilije, Proložac, Runović, Sinj s filijalom Brnaze, Split – Gospa od Zdravlja, Staševica, Studenci, Šibenik – Gospa van Grada, Šibenik – Šubićevac, Turjaci, Vinjani i Zmijavci. U pripremi i održavanju susreta pomagali su provincijski postulanti, sjemeništarci i bogoslovi.


Nakon doručka ispod samostanskog cedra ministranti su u 10 sati ušli u crkvu sv. Franje, gdje ih je pozdravio imotski gvardijan fra Kristian Stipanović te najavio tijek susreta. Pozdravne riječi zatim je uputio i fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Nakon pozdrava fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog, održao je ministrantima kratko predavanje o franjevcima u Imotskoj krajini, osobito o oslobođenju od Turaka 2. kolovoza 1717. Uslijedilo je pokorničko bogoslužje u kojem je ispit savjesti vodio fra Denis Šimunović, župnik Vinjana.

U 11 sati procesijom je započelo euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju devetorice svećenika. Misu je pjevanjem animirao imotski dječji zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković.

Poslije mise sjemeništarac Stipe Buljan i bogoslov fra Ivo Rastočić svjedočili su ministrantima o svom zvanju te im ukratko predstavili život u sjemeništu, postulaturi, novicijatu i bogosloviji.

Nakon fotografiranja bio je ručak za sve ministrante pod samostanskim cedrom. Poslije ručka bila je rekreacija. Dio ministranata išao je u razgledavanje povijesnih i prirodnih znamenitosti Imotskog, a većina je išla na nogometni turnir u kojem su prvo mjesto osvojili ministranti iz Imotskog, drugo mjesto ministranti iz Sinja, a treće ministranti iz Šibenika – Gospa van Grada.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas756
Ovaj mjesecOvaj mjesec35726
UkupnoUkupno6380830

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Administrator

franodoljanin@gmail.com