Podbablje: Proslava sv. Marka

Nekoliko stotina vjernika okupilo se u utorak, 25. travnja 2017., u Podbablju Gornjem povodom blagdana sv. Marka koji se već dvadeset i četiri godine svečano slavi kao naslovnik i zaštinik crkve u Podbablju Gornjem te suzaštinik župe Podbablje.


Ovogodišnje središnje misno slavlje predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić. U svojoj nadahnutoj homiliji ovogodišnji propovjednik posebno je istaknuo važnost sv. Marka istaknuvši da bi sv. Marko koji je neizmjerno bio odan Krist trebao biti primjer svim vjernicima da ga i oni slijede kazavši kako svi u njemu trebamo vidjeti primjer i biti vjerni propovjednici Riječi Božje u svakodnevnom životu.

Na kraju svečanog misnog slavlja tijekom kojega je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić svima se zahvalio župnik fra Nedjeljko Čarapić. Naglasio je kako je proslava ovog blagdana produžetak Uskrsa I njegove radosti.

Prije svete mise održana je tradicionalna svečana procesija kroz crkveno dvorište u kojoj su mladići na rukama nosili kip svog nebeskog suzaštitnika gdje je izvršen i blagoslov polja.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1985
Ovaj mjesecOvaj mjesec29604
UkupnoUkupno6444221

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43 

Administrator

franodoljanin@gmail.com