Pohod slike Gospe od Anđela župi Podbablje

Mnoštvo vjernika iz svih dijelova prostrane župe Podbablje, u srijedu 15. ožujka, sudjelovalo je na jedinstvenom, povijesnom događaju za župu Podbablje, dolasku zavjetne slike Gospe od Anđela koja pohodi franjevačke župe Imotske krajine u prigodi jubileja 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka.


Slika zaštitnice Gospe od Anđela, koju je naslikao nepoznati autor na tri daščice i prikazuje Gospu kako je anđeli unose u nebesku slavu, a dali su je naslikati imotski franjevci u znak zahvale za oslobođenje od turske okupacije koja je trajala više od 200 godina, najprije je bila izložena ispred središnje crkve u župu Podbablje posvećene sv. Anti u Drumu. Nakon prigodne molitve i Gospinih litanija koje je izmolio imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, zavjetna slika je praćena pjesmom Mješovitog zbora župe Podbablje koji je pjevao "O dobra majko Imotskog kraja" došla u crkvu gdje je služeno svečano misno slavlje koje je predvodio gvardijan fra Kristian Stipanović uz suslavlje domaćeg župnika fra Nedjeljka Čarapića.

U svojoj propovijedi gvardijan Stipanović istaknuo je važnost Gospe od Anđela i njezin značaj za Imotsku krajinu, a nakon misnog blagoslova svima se zahvalio podbapski župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je istaknuo kako je ovo izuzetno važan povijesni čin za cijelu župu Podbablje jer je prvi put u gotovo 300 godina svoga postojanja, zavjetna slika naše zaštitnice došla u župu Podbablje koja je jedna od najstarijih župa na području Imotske krajine.

Slika će se u Podbablju zadržati točno tjedan dana, a od srijede 15. ožujka do srijede 22. ožujka 2017., održat će se brojna liturgijska događanja, a nakon toga zavjetna slika Gospe od Anđela svoj pohod nastavit će u župi Lovreć.

U četvrtak 16. ožujka, u crkvi Sv. Ante s početkom u 18 sati održat će se svečano misno slavlje koje će uz Gospinu sliku predvoditi fra Zoran Kutleša, imotski župni vikar, a poslije mise bit će blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom!

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas47
Ovaj mjesecOvaj mjesec22242
UkupnoUkupno7637120

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25