Slavlje zavjetovanja u OFS-u Gospe Sinjske

U subotu, 4. ožujka 2017., u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, uz nazočnost cijelog bratstva OFS-a Župe Gospe Sinjske, proslavljeni su obredi primanja, obnove zavjeta i trajnog zavjetovanja kandidata. U svetoj misi koju je predvodio župnik fra Perica Maslać, zamolio je vjernike da sve kandidate stave u svoje molitve. Uz duhovnu asistenciju fra Antonia Mravka koji je vodio obrede,troje kandidata je izrazilo želju za ulaskom u OFS. Ministra sestra Mara Filipović-Grčić je njihovu molbu s radošću prihvatila, a fra Antonio, kao svjedok Crkve njihovu odluku je potvrdio. „Neka vam Gospodin udijeli ustrajnost u toj odluci da biste usred svijeta bili kvasac evanđeoskog života“.


Nakon čestitanja i podjele blagoslovljenih darova uslijedio je obred obnove zavjeta za sedam kandidata. Ministra je primila i odobrila obnovu. Uz čestitke, svaki od članova dobio je blagoslovljeni dar.

Pet kandidata je pristupilo trajnom zavjetovanju. Na poziv ministre da pristupe i svoju odluku javno očituju,kandidati su zajedno izrazili svoju odluku riječima iz Obrednika. Ministra je, u ime bratstva, prihvatila njihovu molbu, a fra Antonio potvrdio. Nakon čestitanja, uručenja darova i zajedničkog slikanja slavlje je nastavljeno u samostanskoj konobi. 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1875
Ovaj mjesecOvaj mjesec40781
UkupnoUkupno6455398

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com