Šibenik-Varoš: Primanja i obećanja u Frami

U nedjelju, 26. veljače  2017.,  u župi Gospe van Grada u Šibeniku, bila su primanja i obećanja u Frami. Misno slavlje predslavio je fra Božo Mandarić, a koncelebrirali su fra Ante Bešlić, fra Žarko Mandarić i fra Kristian Perković, duhovni asistent Frame Varoš koji je predvodio obred primanja i obećanja. Fra Božo je u propovijedi potaknuo famaše da budu svjedoci u ovom svijetu, teže svetosti te biraju put poput svetog Franje koji će im ispuniti srce, jer mijenjajući sebe mijenjaju svijet, a za to je potrebno mnogo odricanja i žrtve koje kroz molitvu idu lakše s Bogom.


Molitvom i pjesmom framaši su animirali euharistijsko slavlje. Zajednica je postala bogatija za 6 novih članova, 4 framaša dala su svoja prva obećanja, a 10 framaša obnovilo je svoja obećanja. Na putu ohrabrenja i zajedničkog rasta u Kristu po primjeru svetog Franje, došli su ih podržati prijatelji i framaši iz Lišana, Šubićevac-Šibenik,Drniša, Knina, Gračaca, te budući framaši iz župe  Dubrava-Gospa od Zdravlja, koja je u osnutku i skupa s njom se raduju i njenim počecima.

Poslije svete mise nastavljeno je druženje u župnoj dvorani i izabrano novo vodstvo Frame: predsjednica – Franka Vrtiprah; potpredsjednik – Tina Gulin; tajnica – Ružica Glavinić; voditelj formacije – Ante Potočki; blagajnik – Luka Badžim.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas257
Ovaj mjesecOvaj mjesec41351
UkupnoUkupno6455968

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Administrator

franodoljanin@gmail.com