Kelkheim: Raspjevana misa s mladima iz Splita

U nedjelju, 26. veljače 2017., svečano misno slavlje u prepunoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu uveličao je zbor mladih “Gospe od zdravlja” iz Splita, pod ravnanjem fra Stipice Grgata i uz orguljsku pratnju s. Zorislave Radić. Svetu misu predslavio je župnik fra Marinko Vukman u koncelebraciji sa poznatim dominikancem p. Zilsom.


Na misi je propovijedao gost iz Splita, fra Stipica Grgat. Osvrnuo se na evanđelje osme nedjelje kroz godinu s temom o ljudskoj brizi. Istaknuo je kako čovjek oduvijek ima brige a s time i želje, nekada prevelike koje teško može dokučiti, pa oboli kako duševno tako i fizički. “Puni smo briga. Kako razumjeti da se ne brinemo za svoj život? Radimo, trčimo, jadimo se, borimo se, odričemo se, znojimo se i u tim silnim brigama stradavamo i pucamo,” rekao je, te nastavio s teškom temom iseljavanja Hrvata, u potrazi za boljim životom.

“Što nas je potjeralo iz domovine? Muka, nevolja, siromaštvo, neimaština i mnogo drugih stvari,” nastavio je. Egzodus hrvatskog naroda se danas još pogoršao, jer zbog brige za život i boljega života, mnogi iseljavaju iz domovine. Ali što je Isusova poruka u evanđelju? Fra Stipica objasnio je, kako Isus želi da njegovi učenici shvate kako je Bog gospodar njihova života, te da čovjek nije gospodar ni današnjem danu kamoli sutrašnjem, pogotovo u današnjem vremenu u kojemu postoje sama osiguranja (za auto, život, kuću, putovanja, djece), a sve više nesigurnosti. Propovjednik je naglasio kako je danas vjera kod mnogih slaba, dok su je neki čak izgubili. Pogotovo onda kada vjera nije više prisutna u životu, sve postaje nesigurno i pod velikim znakom pitanja. “Kada stavimo Boga na prvo mjesto, onda čovjek živi najsigurnije. Bilo što došlo, čovjek se oslanja na Boga i živi sigurno.”

Na kraju misnog slavlja mladi iz Splita izveli su “Ave Maria”, Händelov “Halleluja” i “Gospe Sinjska, majko Rame” te himnu Gospe od zdravlja. Oduševljeni vjernici dugim pljeskom nagradili su mlade pjevače. Župnik fra Marinko Vukman zahvalio je mladima i njihovim voditeljima i potaknuo ih da svojom mladenačkom pjesmom i dalje slave i hvale Gospodina.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas44
Ovaj mjesecOvaj mjesec55732
UkupnoUkupno7522565

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38