Hrvatska predsjednica gđa. Kolinda Grabar Kitarović na sv. misi s iseljenim Hrvatima u Münchenu

Kao i svake godine u veljači bavarska se metropola i ove godine pretvorila u svjetski grad diplomacije. Naime, od 17. do 19. veljače 2017., u Münchenu se održavala 53. po redu Sigurnosna konferencija na kojoj su sudjelovali glavni akteri međunarodne sigurnosti.Osiguravalo ju je 3.700 policajaca i pratilo oko 1.000 novinara iz cijeloga svijeta.  Sigurnosna je konferencija okupilaoko 500 sudionika: predsjednika i premijera, ministara vanjskih poslova, šefova diplomacije, ministara obrane… Na konferenciji je sudjelovala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović koja je održala niz bilateralnih susreta sa predsjednicima i šefovima država.


Po završetku Sigurnosne konferencije predsjednica RH, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier te predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dr. Miro Kovač nazočili su nedjeljnoj sv. misi za iseljene Hrvate u crkvi Sv. Mihovila na Marienplatzu u Münchenu.

Predsjednicu i visoke dužnosnike srdačno je dočekao i pozdravio voditelj HKŽ München fra Boris Čarić. Sam ulazak Predsjednice u crkvu izazvao je oduševljenje i veliku radost nazočnih vjernika koji su se osjetili duboko dirnuti i počašćeni njenomprisutnošću.

Tijekom svečane svete mise koju je predvodio župnik fra Boris svi smo se osjećali kao jedna velika obitelj u zajedništvu sa euharistijskim Isusom. Zajedno s našom predsjednicom smo molili i pjevali. Pjevanje je skladnim pjevanjem i sviranjem animirao crkveni zbor i orkestar djece i mladih naše župe.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Boris je zahvalio predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, potpredsjedniku Vlade i ministru vanjskih i europskih poslova Davoru Ivi Stieru te predsjedniku saborskog Odbora za vanjsku politiku dr. Miru Kovaču  na skromnom i samozatajnom sudjelovanju na misnom slavlju s hrvatskim vjernicima i rekao: "Vjerujem da smo svi mi ovdje prisutni mogli osjetiti molitveno zajedništvo s kojim svjedočimo svoju vjeru i živimo svoj identitet izvan Domovine, a kojega bi ipak puno radije živjeli u svojoj Domovini." U ime župe prigodni poklon predsjednici udijelila je Katarina Šošić.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

20.-23. lipnja: Šibenik/Sv. Lovre: Proslava Presvetoga Srca Isusova

********

24. lipnja: Svećeničko ređenje u Splitu

*******

23. - 25. lipnja: Vancouver - Mladifest

********

5. srpnja: Imotski - Dan Provincije

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas867
Ovaj mjesecOvaj mjesec60077
UkupnoUkupno5148536

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 177 

Administrator

franodoljanin@gmail.com