Lišane: Susret OFS-a sa predstavnicima Područnog vijeća

Područno vijeće Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Sv. Nikole Tavelića održalo je susret za članove Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, u nastajanju, u župi sv. Mihovila u Lišanima.


Susret je održan  u petak 10. veljače 2017. u župnoj dvorani u Lišanima, a prisustvovali su mu područni duhovni asistent fra Stipe Nimac, područna ministra Svemirka Matić, područna tajnica Marija Vukušić, župnik fra Luka Banić te članovi mjesnog bratstva u nastajanu, Sv. Mihovil- Lišane.

Nakon zajedničke  molitve i uvodnog pozdrava župnika i duhovnog asistenta fra Luke Banića  i Ivane Mamić, voditeljice OFS-a u nastajanju  obrađene su teme:

Ulazak u red i početna formacija u Franjevačkom svjetovnom redu (Svemirka Matić, OFS, područna ministra) Duhovna i pastoralna asistencija u Franjevačkom svjetovnom redu (fra Stipe Nimac, OFM, područni duhovni asistent) te Mjesto i uloga Franjevačkog svjetovnog reda u obitelji, župi i društvu (plenum).

Razvila se i konstruktivna rasprava,  a članovi bratstva u nastajanju kroz pitanja i dijalog saznali su mnoštvo korisnih informacija koje će im pomoći u formaciji i daljnjem rastu.

Zajedničkom molitvom završen je susret koji je učvrstio postavljene temelje bratstva i usmjerio ih ka jačanju i rastu u vjeri, a sve pod zaštitom Sv. Franje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2882
Ovaj mjesecOvaj mjesec45070
UkupnoUkupno6390174

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com