Šibenik-Varoš: Proslavljen blagdan Imena Isusova

U subotu, 14. siječnja  2017.,  u župi Gospe van Grada u Šibeniku, prema starom katoličkom kalendaru proslavili smo blagdan Imena Isusova.Molitvom, pjesmom, i pohvalama Imenu Isusovu kroz trodnevnicu, koju su predvodili svećenici iz župe, pripremali smo se za ovo veliko slavlje.


Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van Grada, na večernjoj svetoj misi u 18 sati, predvodio je šibenski biskup, mons. Tomislav Rogić, u koncelebraciji sedmorice svećenika.U homilji otac biskup nas je potaknuo da se upitamo: „Što nama znači Ime Isusovo? Kad ga izgovorimo ili pomislimo na njega, kakav nas prvi osjećaj obuzme ? Možemo pitanje okrenuti i drugačije. Kada se sjetimo Imena Isusova? Jesu li to samo nevolje i poteškoće na koje nailazimo pa se u molitvi za rješenje, izlaz iz nevolje, sjetimo Isusa. Znamo, nije tajna. Na žalost u našem narodu psovka je veliki porok. Ono što bi nam trebalo biti najsvetije često se gazi, ruglu izvrgava različitim psovkama. Možemo li ovaj blagdan posvetiti upravo tome, da nestane psovke u našem narodu, da nam svetinje – osvjetljavaju put spasenja, a ne da budu bačene u blato. Dao Bog, da sveto Ime Isusovo bude izgovarano samo s molitvom, prošnjom i zahvaljivanjem na usnama za naš narod.“

Na kraju samog slavlja župnik, Fra Filip Milanović-Trapo, zahvalio se ocu biskupu što jenakon proslave Male Gospe prošle godine, još jednom pohodio našu župu i predvodio ovo misno slavlje, i na upućenojpastirskoj riječi, te mu predao poklon-sliku, u ime župe.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas207
Ovaj mjesecOvaj mjesec51224
UkupnoUkupno6888006

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 168 

Administrator

franodoljanin@gmail.com