Proslava blagdana Imena Isusova u Satriću

U filijali Satrić, župa Potravlje, gdje je područna crkvica Imena Isusova, vjernici su u ponedjeljak, 2. siječnja 2017., proslavili blagdan po kojem crkvica ime čuva - Imena Isusova. Uz domaće vjernike iz Satrića crkvi i svetoj misi hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa.

Svetu misu u 10.30 sati i procesiju sa kipom malenog Isusa  uz župnika fra Stanka Dotura i mještanina fra Stipe Bešlića, gvardijana u Omišu predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Fra Josip je okupljanje vjernike pozdravio i prenio pozdrave i čestitke braće iz samostana Gospe Sinjske.


Fra Josip je u propovijedi na svetoj misi skrenuo pozornost koliku milost i blagoslov nosi samo pobožno spominjanje imena Isusova jer se tim čim obnavlja spoznaja da je Isus - Bog koji spašava. Bog za svakog čovjeka ima posebni plan ostvariti dobro u ovome svijetu i upućuje nas jedne na druge pomagati i štiti od svih poteškoća. Uzaludno spominjanje Imena Isusova, posebno psovka, kletva, krivo zaklinjanje odvlači nas od Božje providnosti i djelovanja, odvlači nas u osamu gdje vlada grijeh, plač i škripanje zubi. Propovjednik je vjernicima posebno stavio na razmišljanje potrebu molitve u svakoj prigodi kako bi se lakše prepoznala Božja prisutnost i djelovanje. Preporučio je vjernicima da u svoje molitve stave i nakanu molitve za duhovna zvanja koja su nam potrebna za nove naraštaja vjernika i pastira.

Na kraju je svete mise župnik fra Stanko zahvalio predvoditelju misnog slavlja, mještaninu fra Stipi, predstavnicima županijske i općinske vlasti kao i svima koji su, unatoć jako niskoj temperaturi došli proslaviti blagdan crkve i mjesta Satrić.

Preko mise pjevali su članovi župnog zbora iz Strmendolca. Poslije svete mise slavlje blagdana Imena Isusova nastavilo se u obitelji na svečanim ručkovima s gostima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1111
Ovaj mjesecOvaj mjesec47344
UkupnoUkupno7182996

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73