Proslava blagdana Imena Isusova u Satriću

U filijali Satrić, župa Potravlje, gdje je područna crkvica Imena Isusova, vjernici su u ponedjeljak, 2. siječnja 2017., proslavili blagdan po kojem crkvica ime čuva - Imena Isusova. Uz domaće vjernike iz Satrića crkvi i svetoj misi hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa.

Svetu misu u 10.30 sati i procesiju sa kipom malenog Isusa  uz župnika fra Stanka Dotura i mještanina fra Stipe Bešlića, gvardijana u Omišu predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Fra Josip je okupljanje vjernike pozdravio i prenio pozdrave i čestitke braće iz samostana Gospe Sinjske.


Fra Josip je u propovijedi na svetoj misi skrenuo pozornost koliku milost i blagoslov nosi samo pobožno spominjanje imena Isusova jer se tim čim obnavlja spoznaja da je Isus - Bog koji spašava. Bog za svakog čovjeka ima posebni plan ostvariti dobro u ovome svijetu i upućuje nas jedne na druge pomagati i štiti od svih poteškoća. Uzaludno spominjanje Imena Isusova, posebno psovka, kletva, krivo zaklinjanje odvlači nas od Božje providnosti i djelovanja, odvlači nas u osamu gdje vlada grijeh, plač i škripanje zubi. Propovjednik je vjernicima posebno stavio na razmišljanje potrebu molitve u svakoj prigodi kako bi se lakše prepoznala Božja prisutnost i djelovanje. Preporučio je vjernicima da u svoje molitve stave i nakanu molitve za duhovna zvanja koja su nam potrebna za nove naraštaja vjernika i pastira.

Na kraju je svete mise župnik fra Stanko zahvalio predvoditelju misnog slavlja, mještaninu fra Stipi, predstavnicima županijske i općinske vlasti kao i svima koji su, unatoć jako niskoj temperaturi došli proslaviti blagdan crkve i mjesta Satrić.

Preko mise pjevali su članovi župnog zbora iz Strmendolca. Poslije svete mise slavlje blagdana Imena Isusova nastavilo se u obitelji na svečanim ručkovima s gostima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas35
Ovaj mjesecOvaj mjesec71630
UkupnoUkupno7538463

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 87