Podbablje: Proslava Mladenaca uz darivanje djece

Svečanim misnim slavljem i darivanjem najmlađih župljana, župljani Podbablja na posebno svečan način u srijedu, 28. prosinca 2016., proslavili su blagdan Nevine dječice odnosno Mladenaca.


Nekadašnja tradicija velikog derneka koji je na blagdan Mladenaca u Podbablju okupljao mnoštvo iz cijele Imotske krajine i susjedne Hercegovine , a čija je iznimna posjećenost inspirirala i poznatog književnika, sina ovoga kraja, Tina Ujevića da ga spomene u svojim djelima, pomalo je iščezla proteklih desetljeća,  ali se posljednjih dvadesetak godina ustalio običaj darivanja djece iz župe.

Svečano bilo je i ove godine kada su vjernici župe Podbablje proslavili blagdan Mladenaca. Svečano euharistijsko slavlje pred prepunom crkvom Sv. Ante u Drumu predvodio je župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić, a tijekom svete mise lijepe božićne pjesme pjevao je Dječji zbor pod ravnanjem Snježane Perkušić uz orguljašku pratnju njihove voditeljice Marele Vrljić.

Nakon završetka svete mise sada već po dugogodišnjoj tradiciji sva djeca dobila su prigodni dar za koji se pobrinuo župnik uz pomoć dobročinitelja iz župe, a darovano je više od 300 darova.

 

 

 

 

  

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas184
Ovaj mjesecOvaj mjesec62993
UkupnoUkupno7052724

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59