Frankfurt: Božićni koncert

Dana 17. prosinca 2016. godine, nakon večernje sv. mise u crkvi sv. Ante u Frankfurtu/M, održan je Božićni koncert solista, grupa i zborova Hrvatske katoličke župe Frankfurt/M.

Koncert je započeo na neobičan način. Naime, skupina mladih, polazeći sa svojih mjesta u crkvi i hodajući prema oltaru, otpjevala je pjesmu „This little light of mine“što je sve nazočne ugodno iznenadilo i razveselilo. Nakon neobičnog uvoda, program koncerta otvorili su naši Framaši. Oni su u tami, gestikulacijom rukama u bijelim rukavicama uz „plavo svjetlo“ i meditativni tekst, kao i na ovogodišnjoj proslavi Nikolinja, ispričali priču„Riječ je o križu“.


Nakon njih, u sljedeće tri točke, nastupili su naši solisti, koji pjevaju na nedjeljnim svetim misama. Prvi par solista bile su Antonela Peko i Ines Kolovrat, koje redovito pjevaju na sv. Misi u crkvi sv. Ivana Apostola u Unterliderbachu. One su otpjevale pjesmu „Što se ono dogodilo“. Kao drugi par solista nastupile su sestre Veronika i Magdalena Luburić, otpjevavši pjesmu „Klanjamo ti se Kraljiću“. One često pjevaju na jutarnjoj sv. Misi, koju slavimo u crkvi sv. Josipa u Eschersheimu. Zadnji par solista, Marijana Krznarić i Tomas Kosmidis, otpjevali su „Pastorellu“ pl. Ivana Zajca. Oni redovito soliraju na župskoj sv. misi u Katedrali sv. Bartolomeja.

Poslije solističkog nastupa, u drugom dijelu koncerta, nastupile župne grupe i zborovi. Prvi od njih nastupili su najmlađi, naši vjeroučenici, koji su na različitim instrumentima odsvirali i otpjevali pjesmu„Betlehem taj gradić mali“. Nakon njih nastupio je PAX (zbor mladih), koji pjeva i svira na misi za mlade u crkvi Deutschorden. Mladi su izveli dvije pjesme: „Mali Bubnjar“ i „Betlehemska noć“. Oni koji nam se često predstavljaju sa svojim folklornim plesom, ovaj put su nas razveselili i svojom pjesmom. Tako su te večeri folklorašiotpjevali pjesme: „Ajde braćo da idemo“ i „Radujte se narodi“. Nakon njih je nastupio dječji zbor, koji redovito pjeva na misama za djecu, svake prve nedjelje u mjesecu u crkvi sv. Ante. Dječji zbor jeradosno otpjevao pjesme: “Radost svijetu svom“ i „Budimo radosni“. Kao posljednji je nastupio mješoviti župski zbor, koji redovito pjeva na župskoj sv. Misi u Katedrali. Oni su otpjevali pet pjesama: „Oj pastiri“, „Svijetla nebesa“, „Veselimo se“, „Radujmo se“i „Spavaj mali Božiću“.

A za sam kraj, svi koji su nastupili, zajednički su otpjevali tradicionalnu božićnu pjesmu „Narodi nam se“, prije čega je župnik fra Željko sve nazočne pozdravio i zahvalio im, a posebno svojim suradnicima: fra Marku koji je pripremao framaše, fra Ivanu, voditelju programa koncerta, te s. Filipi i s. Pavlimiri, koje su uvježbale naše zborove i pjevače.Svi nazočni u crkvi svoju su zahvalnost i oduševljenje svime što su tu večer vidjeli i čuli dokazali velikim aplauzom, sa nadom da će Božićni koncert frankfurtske župe, kako je i fra Željko rekao, postati dio župne tradicije.

 

 

 

 

  

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas475
Ovaj mjesecOvaj mjesec9705
UkupnoUkupno7624583

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41