Božićni igrokaz u Gospi od Zdravlja u Splitu

U subotu, 17. prosinca 2016., nakon misnog slavlja i Devetnice Božiću, u velikoj vjeronaučnoj dvorani, punoj roditelja i članova obitelji djece iz Dječjega zbora, Dječji zbor Gospe od Zdravlja sa svojom voditeljicom s. Zorislavom Radić tradicionalno je priredio božićnu predstavu. Ove godine bio je to glazbeni igrokaz  „Spasitelj će noćas doć“.


Na samom početku, župski vikar fra Ante Bešlić radosno je pozdravio sve nazočne, te najavio predstavu,njezine priređivače i izvođače.

Glazbeni igrokaz „Spasitelj će noćas doć“ zapravo je proširena verzija istoimenog igrokaza Maria Nardellia koji su ovaj put uobličile voditeljice, s. Zorislava Radić i vjeroučiteljica gospođa Anita Parčina. U prvom dijelu, za koji su tekst napisale same priređivačice, donesen je na simpatičan način lik kraljice Jelene,majke „sirota i udovica“, dozivajući nam u ove božićne dane osjećaj i potrebu za siromahe i najpotrebnije.

Nakon toga je,kao međustavak, nastupio ženski zbor, „Zbor majki“ s dva glazbena broja. „Zbor majki“, kojega su članovi majke djece dječjega zbora i zbora mladih, a koji je prije dvije godine oformila s. Zorislava Radić, prerastao je već u uzoran zbor na koji se u sredini Gospe od Zdravlja ozbiljno računa. Iz nastupa u nastup i bez velikih ambicija, one to zacijelo pokazuju.

Središnji dio priredbe bila je izvedba glazbenog igrokaza Maria Nardellia „Spasitelj će noćas doć“ s dječjim zborom u svim ulogama i uz orguljsku pratnju s. Zorislave Radić. U prikladnim kostimima, djeca su nastupila kao solisti, glumci i zborski pjevači. Djeca to rade fantastično. To se vidjelo na razdraganim licima publike koja je na kraju izvođače podarila dugim pljeskom i spontanim povicima „bravo“, „bravo“!

Na završetku predstave gvardijan fra Jakov Begonja srdačno je zahvalio priređivačima i svim izvođačima: Dječjem zboru, Zboru majki, gospođi Aniti Parčina, s. Zorislavi Radić i vrijednoj suradnici Maji Mihanović na dojmljivoj priredbi. Nakon toga uslijedilo je radosno druženje djece, roditelja i članova njihovih obitelji uz piće i kolače koje su pripremile vrijedne ruke majki djece iz dječjega zbora.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37