Duhovna obnova u Sinju

Duhovna obnova pod nazivom „Bog je tako ljubio svijet“ održana je u župi i svetištu Gospe Sinjske 16. i 17. prosinca 2016. godine. Voditelj duhovne obnove je bio don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu. Pjevanom devetnicom Božiću, koju su animirali sjemeništarci i euharistijskim slavljem započela je duhovna obnova, nakon čega je predvoditelj obnove održao duhovni nagovor. Slijedilo je klanjanje pred Presvetim.


U nagovoru je don Damir okupljenima, ispričao kako je putujući avionom u jednom trenutku nastala velika turbulencija te su se putnici prestrašili i počeli zapomagati: “Bože, pomozi, Bože, oprosti“. Zanimljivo je kako su te riječi izgovarali i oni koji nisu vjerovali u Boga. Don Damir je htio naglasiti kako je važna svijest da je Bog živ i blizu bez obzira ako nam se nekad čini da je daleko. Bog strpljivo čeka naš odgovor jer nam daje slobodu i nikad nam se ne nameće, pa čak i onda ako se okrenemo protiv njega. U molitvi klanjanja pred Presvetim prve večeri duhovne obnove stavljen je naglasak na potpuno predanje sebe i svoga života Isusu te stavljanje cijelog sebe i svojih sposobnosti na raspolaganje Bogu moleći pri tom za iscjeljenja srca i duše, za oslobođenje i ozdravljenje.


U subotu, 17. prosinca, don Damir se susreo s djecom koju je pripremio za sakrament ispovijedi te s mladima koje je ohrabrio u življenju vjere i svjedočenja Isusa. Mlade je ohrabrio da se odazovu Božjem pozivu ako ih zove na bračni i obiteljski život ili u duhovno zvanje. Don Damir je djeci i mladima govorio jednostavno i duhovito navodeći mnoge primjere iz vlastita života, o svom obraćenju i odnosu prema Bogu. U 18.00 sati don Damir je predvodio euharistijsko slavlje, imao nagovor te klanjanje pred Presvetim i time zaključio duhovnu obnovu u Sinju.

Ovi dani duhovne obnove pred Božić zaista su bili blagoslov i duhovno bogatstvo koje nam je Bog udijelio preko voditelja duhovne obnove. Nagovore i klanjanja animirao je bend “Božja pobjeda” iz Zagreba. Gvardijan svetišta Gospe Sinjske, fra Petar Klapež, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli da ova duhovna obnova bude ovako posebna: voditelju don Damiru, svećenicima koji su ispovijedali, suradnicima, pjevačima, sviračima, čitačima i svim vjernicima.

Zahvalni Bogu za darove koje smo dobili po duhovnoj obnovi radosna i čista srca iščekujemo Kristovo utjelovljenje ovog Božića.

 

 

  

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1055
Ovaj mjesecOvaj mjesec61087
UkupnoUkupno7444787

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83