Visovac: Novaci u posjetu centru „Roman obitelj“

Novaci s Visovca, u pratnji domeštra fra Stojana Damjanovića, posjetili su 15. prosinca 2016. u centar za rehabilitaciju „Roman obitelj“ u Bratiškovcima u skradinskom zaleđu. Centar skrbi o odraslim osobama koje u društvu ne mogu živjeti bez pomoći okoline. Centar svojim štićenicima pruža sigurnost, brigu o zdravlju, prehranu i brigu o svim drugim bitnim aspektima za rehabilitaciju štićenika. Osim intenzivne i dugotrajne skrbi provodi socijalne usluge u zajednici kroz samostalno stanovanje i centar posjeduje tri stambene jedinice u Šibeniku. Od rujna 2013. godine pružaju usluge organiziranog stanovanja uz 24 satnu podršku.


Na dolasku srdačno su nas pozdravili zaposlenici centra, a na poseban način štićenici koji su se posebno obradovali posjetu. Nakon upoznavanja s radom centra uz štićenike smo razgledali prostore za odmor i rekreaciju.  Od svih načina i metoda rehabilitacije, štićenicima je najdraži rad u radionici gdje u lijepoj i poticajnoj atmosferi izrađuju razne predmete, crteže, figurice, pletene košare, tapete i mnoštvo drugih stvari. Druženje smo nastavili zajedničkim fotografiranjem na dvorištu uz pjesmu i izmjenu prigodnih poklona saželjom da se što prije ponovno susretnemo, a dolskom toplijih dana zakazali smo susret na Visovcu.

Zadovoljstvo susretom bilo je obostrano. Danas su novaci dobili nove prijatelje koji su ih osvojili svojom iskrenom ljubavlju i toplinom koju  u ovom užurbanom svijetu često zaboravljamo i nedovoljno iskazujemo jedni drugima, a hrlimo svetkovini Božića u kojem slavimo najveću ljubav, a to je dolazak Sina Božjega na svijet.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas736
Ovaj mjesecOvaj mjesec56424
UkupnoUkupno7523257

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47