Visovac: Novaci u posjetu centru „Roman obitelj“

Novaci s Visovca, u pratnji domeštra fra Stojana Damjanovića, posjetili su 15. prosinca 2016. u centar za rehabilitaciju „Roman obitelj“ u Bratiškovcima u skradinskom zaleđu. Centar skrbi o odraslim osobama koje u društvu ne mogu živjeti bez pomoći okoline. Centar svojim štićenicima pruža sigurnost, brigu o zdravlju, prehranu i brigu o svim drugim bitnim aspektima za rehabilitaciju štićenika. Osim intenzivne i dugotrajne skrbi provodi socijalne usluge u zajednici kroz samostalno stanovanje i centar posjeduje tri stambene jedinice u Šibeniku. Od rujna 2013. godine pružaju usluge organiziranog stanovanja uz 24 satnu podršku.


Na dolasku srdačno su nas pozdravili zaposlenici centra, a na poseban način štićenici koji su se posebno obradovali posjetu. Nakon upoznavanja s radom centra uz štićenike smo razgledali prostore za odmor i rekreaciju.  Od svih načina i metoda rehabilitacije, štićenicima je najdraži rad u radionici gdje u lijepoj i poticajnoj atmosferi izrađuju razne predmete, crteže, figurice, pletene košare, tapete i mnoštvo drugih stvari. Druženje smo nastavili zajedničkim fotografiranjem na dvorištu uz pjesmu i izmjenu prigodnih poklona saželjom da se što prije ponovno susretnemo, a dolskom toplijih dana zakazali smo susret na Visovcu.

Zadovoljstvo susretom bilo je obostrano. Danas su novaci dobili nove prijatelje koji su ih osvojili svojom iskrenom ljubavlju i toplinom koju  u ovom užurbanom svijetu često zaboravljamo i nedovoljno iskazujemo jedni drugima, a hrlimo svetkovini Božića u kojem slavimo najveću ljubav, a to je dolazak Sina Božjega na svijet.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas195
Ovaj mjesecOvaj mjesec41289
UkupnoUkupno6455906

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Administrator

franodoljanin@gmail.com