Šubićevac: Primanje u OFS

U župi Sv. Ante Padovanski u Šibeniku na Šubićevcu na treću nedjelju došašća, za vrijeme slavlja svete mise obavljen je Obred primanja sedamnaestero sestara i jednog brata u Franjevački svjetovni red (OFS).

Svečanu svetu misu predvodio je fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnoga bratstva OFS-a  "Sv. Nikola Tavelić" a u koncelebraciji je bio fra Božo Morić, gvardijan i župnik, inicijator osnivanja budućeg mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ i duhovni asistent.


Nakon navještaja Evanđelja brat i sestre iskazale su želju za primanje u Red kako bi započeli s formacijom za zavjetovanje života po Evanđelju u Franjevačkom svjetovnom redu. Obred primanja obavila je sestra Svemirka Matić područna ministra a potom  im je predala Evanđelje, Pravilo i Generalne konstitucije OFS-a kao podsjetnik na ono što su se obvezali živjeti. Također, uručen im je i križ tau, znak pripadnosti OFS-u.

Slavitelj misnog slavlja fra Božo, područna ministra i sestra Anita Močić, područna kordinatorica za Framu, koja je također bila nazočna, čestitali su bratu i sestrama.

Uslijedila je kratka homilija. Fra Stipe je okupljenim vjernicima govorio o dvije zaokupljenosti sv. Franje i to zaokupljenosti poniznošću Božjom koja se dogodila u utjelovljenju Sina Božjega, te kako se sv. Franjo nije mogao nadiviti  da je jedan Bog postao čovjek, jedan od nas i da je time pokazao što je i kakav je Bog i kakav je čovjek i kakav je trebao biti čovjek. Druga zaokupljenost sv. Franje je ljubav Božja koja se dogodila na Veliki petak.

Obrazlažući duhovnost sv. Franje posebno je fra Stipe istaknuo važnost uvijek zahvaljivati dragome Bogu što nam je dao braću, što nam je dao muža, ženu, dijete, župnika i sve osobe oko nas.

Razjasnio je da pripadati Franjevačkom svjetovnom redu ne znači postati fratar ili časna sestra nego i dalje živjeti svoje kršćanstvo i svoju vjeru u svijetu, produbljivati je, učvršćivati je i svjedočiti u svijetu u kojem se živi i radi, a ponajprije u svojoj obitelji. U ime novih članova OFS-a okupljenim vjernicima se obratila sestra Nevena Jakelić, pozivajući ih da mole za ovog brata i sestre koji su se odvažili reći svoj "Evo me"i odazvati se tako na Božji poziv da u svom staležu svjedoče svoju vjeru. Zahvalila se pri tom ponajprije dragom Bogu a zatim i svima koji su pomogli ostvarenju ovog događaja.

Po završetku svete mise novoprimljenim članovima Franjevačkog svjetovnog reda čestitke su uputili članovi obitelji i župljani, a ugodno druženje je nastavljeno za bratskim stolom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas756
Ovaj mjesecOvaj mjesec9986
UkupnoUkupno7624864

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33