Miljevci: Postavljen spomen reljef fra Šimi Samcu

U prigodi prve godišnjice smrti, 28. listopada 2016., na sjevernom  pročelju  zgrade  Miljevačkog sabora ponosno stoji spomen-reljef fra Šimi Samcu, svećeniku, profesoru i odgajatelju, osnivaču i prvom predsjedniku Miljevačkog sabora. Na godišnjicu smrti fra Šime Samca spomen reljef je na prigodnoj svečanosti otkrio fra Mladen Kovačević, a blagoslovio je fra Ivan Vidović.


Autor reljefa je akademski kipar Kažimir Hraste, fra Šimin prijatelj i autor spomenika Kralju Petru Svačiću, predsjedniku Franji Tuđmanu i spomen ploče Gospi (na vrhu visovačke strane, ukradena i čeka obnovu).

Na otkrivanju spomen reljefa fra Šimi omiljene pjesme otpjevala je klapa Drniš i miljevački sabor. U programu su sudjelovali i članovi KUD-a Miljevci, prisustvovali su i predsjednik gradskog vijeća i gradonačelnik Drniša. Spomen reljef postavljen je zahvaljujući donacijama grada Zagreba, Slobodne Dalmacije i Tehnoplasta. Uoči postavljanja uređena je i bojom osvježena  sjeverna fasada i unutrašnjost Sabora. Radove su izveli Nikola Pulić i Ante Galić, a organizatori su bili, bivši i sadašnji tajnici Sabora, Živko Galić i Zlatko Kulušić.

Sada  u središtu   miljevačke  kamenravnice, uz crkvu Imena Isusova i školu,  na stotinjak  metara udaljenosti, uz biste zaslužnika i hrvatskih velikana, prvoga hrvatskog  kardinala Jurja Utješinovića, hrvatskog političara Stjepana Radića i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, stoji i lik fra Šime Samca, svećenika, odgajatelja, pokretača, autora i inicijatora mnogo toga pozitivnog što se događalo u Miljevcima u posljednja dva desetljeća.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2114
Ovaj mjesecOvaj mjesec66883
UkupnoUkupno7450583

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 154