Kelkheim: Proslavljeno Nikolinje 2016.

Tradicionalna proslava Nikolinja, u organizaciji župe Main-Taunus/Hochtaunus, održana je u subotu, 10. prosinca 2016., u Stadthalle u Kelkheimu. U programu u punoj dvorani sudjelovali su Zbor djece i predškolaca, Veliki, mali i srednji folklor, zbor mladih, dječja plesna skupina “No limit” i glazbeni sastav “Tempo Band”.

Izvedeni su prigodni scenski prikazi “Pozdrav novorođenom Djetetu” kao i tekst “Bracino pismo” sv. Nikoli. Voditelji ovogodišnjeg Nikolinja bili su Antonia Baotić i Zvonimir Ćuk, koji su na početku programa uputili pozdrav: “Velika je radost što večeras zajedno s vama možemo proslaviti našu tradicionalnu nikolinjsko-božićnu proslavu Nikolinje 2016. Blagdan sv. Nikole je iza nas, ali svi znamo da je vrijeme darivanja u punom jeku”, rekli su voditelji. “Život i primjer ovog među djecom toliko omiljenog sveca i događaj Božića daju nam razumjeti važnost darivanja i zahvalnosti za dar. U znak zahvalnosti za njihov trud podarimo im večeras zainteresirano, pažljivo oko i uho za sve ono što će nam na ovoj pozornici predstaviti.”

Ozračje Božića među prvima dočarali su nam predškolci i zbor djece naše župe, pjevajući pjesme “Pahuljice”, “Danas je tvoj rođendan” i “Sretan, sretan Božić”. Scenski prikaz “Pozdrav novorođenom Djetetu”, koje se želi roditi u srcu siromaha, bogataša, političara, vojnika, narkomana, vjernika, izvela su djeca i mladi, koje je pripremila Smiljana Vučina. Sklad i privlačnost Pjesama i plesova Hrvatske Posavine predstavio je Veliki folklor, zahvaljujući njihovim voditeljicama Martini Višić, Marti Drežnjak, Martini Pavlović i Antoniji Kreković. Djeca Malog folklora otplesali su folklorni ples “Gajde”. Za ovu su ih prigodu uvježbale njihove marljive voditeljice Lara Kadoić i Julia Maraković. Folklorni ples „Prigorje“ izveo je Srednji folklor, uvježban zahvaljujući trudu njihovih voditeljica Glorie Jozić i Lare Dadić.

Nakon folklornih plesova, slijedilo je “Bracino pismo”. Bracino pismo sv. Nikoli u kojem je Sanjin brat Braco toliko darova zaželio, pročitali su nam dvije sestre Ivona i Laura Tomac. Božićni događaj dočarao nam je zbor mladih, pjevanjem pjesme „Gloria“. Pjesmu su uvježbali pod vodstvom Ivana Miletića i Marte Drežnjak. Na klavijaturi pratio ih je Filip Barnjak. Nadalje su folklorni ples “Međimurska pisana nedjelja” zajednički otplesali folkloraši iz Mainza i naše župe. Oni su ove godine izvođenjem ove koreografije osvojili drugo mjesto na 4. Susretu čuvara etno baštine u Filderstadtu. Prije nego je sv. Nikola došao na pozornicu usrećiti okupljenu dječicu, dječja plesna skupina “No limit”, pod vodstvom Laure Tomac, očarala je publiku svojom izvedbom hit pjesme “Ex’s and oh’s” od Elle King.

Na kraju razigranog i bogatoga programa ovogodišnjeg Nikolinja, župnik fra Marinko Vukman zahvalio je svim izvođačima i voditeljima brojnih aktivnosti, te roditeljima i članovima župskoga vijeća, te darovateljima bogate tombole, brojnim sponzorima i svima koji su dali svoj obol slavlju. Nakon toga najavio je sv. Nikolu koji je pohvalio i potakao djecu, te podijelio 250 darova. Raspjevano slavlje nastavilo se uz župni glazbeni sastav “Tempo Band”, koji je sve podigao na noge i zabavljao dugo u noć. Čisti prihod ove proslave od 7.250 eura, namijenjen je časnim sestrama franjevkama misionarkama splitske provincije, koje već preko 40 godina djeluju u Africi.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1054
Ovaj mjesecOvaj mjesec61086
UkupnoUkupno7444786

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78