Podbablje: Sveta misa za prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana

Svetom misom za prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve poginule hrvatske branitelje u subotu, 10. prosinca 2016., obilježena je 17. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana.


U središnjoj crkvi župe Podbablje svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je u svojoj prigodnoj homiliji istaknuo značaj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na poseban način osvrnuo se na pojam zahvalnosti koji u današnje vrijeme često neopravdano isčezava naglasivši kako se djelo prvog hrvatskog predsjednika i ujedno tvorca slobodne i neovisne Republike Hrvatske te svih hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti.

Prije svete mise branitelji iz župe Podbablje koji su zajedno sa župnikom i organizirali današnji spomen na dr. Franju Tuđmana te predstavnici općine Podbablje na čelu sa predsjednikom Općinskog vijeća Josipom Šerićem položili su vijence i upalili svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, a potom su izmolili odrješenje i upalili svijeće ispred spomen-obilježja podignutog u spomen na 21 poginulog branitelja iz općine Podbablje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas928
Ovaj mjesecOvaj mjesec68386
UkupnoUkupno7058117

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73