Frankfurt: Rad s mladim obiteljima i katolička malonogometna liga

Na početku nove liturgijske godine u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt/M započet je rad s mladim obiteljima i katolička malonogometna liga.

Rad s mladim obiteljima

Rad s mladim obiteljima, planirano je, da se održava svake zadnje subote u mjesecu. Tako je prvi susret bio 27. studenoga 2016. Susret je održan u dvorani pokraj crkve sv. Ante - Bettinastr.26. Na početku tog prvog susreta, mladi bračni par, Dragica i Josip Vidović svirali su na gitari i klavijaturama meditativnu glazbu, uz koju je s. Filipa Smoljo pročitala promišljanje „Tu sam“. Potom su mladi bračni par Marijana i Miro Kurbaša izveli scenski prikaz.


Središnju temu susreta pod naslovom „Zašto crkva i sakramenti?“ održao je fra Ivan Čikara. Poslije izložene teme, bilo je vrijeme za pitanja i odgovore, nakon čega su uslijedile pjesme. Pred kraj susreta, župnik fra Željko Ćurković je pozdravio sve prisutne i pozvao da zaključimo susret uz zajednički domjenak koji su pripremili članovi Franjevačkoga svjetovnog reda.


 


Katolička malonogometna liga

Druga nova aktivnost župe Frankfurt jest katolička malonogometna liga, koja je svečano otvorena na proslavi Nikolinja 3. prosinca 2016. Tada su izvučeni i parovi za sva kola koja se imaju odigrati. Liga traje od 4. prosinca 2016. kada je odigrano prvo kolo, do 4. lipnja 2017. kada se odigrava zadnje kolo. Svečano zatvaranje sezone, proglašenje pobjednika i podjeljivanje nagrada bit će na proslavi župe 10. lipnja 2017. godine.


U katoličkoj malonogometnoj ligi HKŽ Frankfurt/M sudjeluje osam ekipa, među kojima je i ekipa svećenika. Utakmice se odigravaju u SporthalleSüd, Willemerstr.12., 60567 Frankfurt –Sachsenhausen. Sudionici katoličke malonogometne lige, po pravilniku, dužni su sudjelovati u župskim aktivnostima, a na poseban način na duhovnim vježbama. Sudjelovanjem ili ne sudjelovanjem u župskim obvezama kao i na duhovnim vježbama, dobivaju se ili gube bodovi na prvenstvenoj ljestvici. Tako da konačnog pobjednika ne određuje samo nogomet, nego i angažman u župi.

 


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1045
Ovaj mjesecOvaj mjesec61077
UkupnoUkupno7444777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32