Strmendolac: Proslava sv. Nikole

U filijali Strmendolac, župa Ugljane, gdje je područna crkvica Sv. Nikole Biskupa, vjernici su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika drevne crkvice sagrađene davne 1767. godine. Uz domaće vjernike iz Srtmendolca crkvi i svetim misama hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa. Vjernost vjerničkog puka očituje se u i brizi prema crkvici sv. Nikole, sagrađenoj prije 250 godine, koja se više puta u povijesti brižljivo čuvala i obnavljala, a za koju se pripremaju svečano obilježiti u sljedećoj godini jubilarnu 250. godišnjicu izgradnje crkve.


Svete mise u 8 i 10.30 sati i procesije sa svečevim kipom uz župnika fra Nedjeljka Tabaka predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.

Fra Josip je u propovijedima na svetim misama približio lik sveca iz Male Azije i predstavio ga uzorom za razumjevanje i rješavanje mnogih životnih poteškoća današnjeg vremena. Sveti Nikola svojom poniznošću potiće vjernike na bolje shvaćanje Božje volje, svojom riječi skreće prema pravom izvoru vjere i ljubavlju pokazuje snagu Božje zainteresiranosti za čovjeka. Sveti Nikola biskup svojim svetim životom i djelovanjem nije samo poznat darovatelj djece nego trudom u apostolatu da svi vjernici u Gospodinu prepoznaju svoju darovanost jedni drugima.

Preko mise pjevali su članovi područnog župnog zbora iz Strmendolca. U ispovijedanju pristiglih hodočasnika pomagao je i župnik Čaporica don Mirko Skejić.

 

 

 

 


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1009
Ovaj mjesecOvaj mjesec68467
UkupnoUkupno7058198

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54