Frankfurt: Proslava sv. Nikole

Hrvatska katolička župa Frankfurt proslavila je dan sv. Nikole 3. prosinca 2016. Ovogodišnji program vodili su fra Ivan Čikara, župni vikar, i gđa Branka Barišić. Pozdravne riječi na početku programa uputio je župnik fra Željko Ćurković koji je i aktivnim sudionicima kao i gledateljima zaželio radost večerašnje proslave sv. Nikole.

Program je započeo nastupom grupe mladih „PAX“, koja svake nedjelje predvodi sviranje i pjevanje na misnom slavlju u crkvi Deutschorden. Oni su nastupili s dvije pjesme: „Maranatha“ i „Nek pada“.


Članovi Frame Frankfurt izveli su zatim prikaz „Svijetlo sa križa – Božić, Utjelovljenje“. Na sceni su nastupili uz „crna svijetla“ i bijele rukavice,  a to neobičnu scenu uvježbali su sa svojim duhovnim asistentom fra Markom Domazetom Lošom. Potom su sve okupljene mali folkloraši Croatia ansamble „ponijeli“ do Slavonije otplesavši kola toga lijepog kraja. Potom su vjeroučenici izveli prvu od dvije recitacije pod naslovom: „Da sam zvijezda“. Djecu je uvježbala s. Pavlimira Šimunovć. Poslije recitacije duh domovine ponovno je donio srednji folklor Croatia ansamble plesom Posavskog kola. Srednji folklor su uvježbale Anita Bulajić i Lucija Mihaljević.


Prvi dio programa bio je različitog sadržaja, dok je drugi dio bio usredotočen na dolazak sv. Nikole, kojeg su najmlađi željno očekivali. U tom duhu su ovaj drugi dio otvorili naši vjeroučenici sa scenskim prikazom: „Dobri biskup Mirne“, njih je za ovaj nastup pripremila s. Filipa Smoljo. Prikaz je svima na shvatljiv način predstavio lik sv. Nikole.

Nakon toga duh Podravine u dvoranu je unijela velika grupa misijskog folklora, koji su otplesali i otpjevali kolo Podravine. Veliku grupu folklora kao i malu, uvježbale su Marijana Krznarić i Silvija Bosnić. Nakon plesa, učenici hrvatske dopunske nastave opet su nas vratili na bit slavlje, a to je sv. Nikola. Oni su svojom izvedbom pokazali, kome sv. Nikola daje darove, pod naslovom: „Sv. Nikola daje darove svima!“. Pripremila ih je njihova učiteljica Lidija Bodalec. Na kraju, nastupio je dječji zbor, pod ravnanjem s. Pavlimire Šimunović, sa četiri pjesme: „Radost svijetu svom“, „Sv. Nikola“, „Sv. Niko“ i „ Nek svima je sretan Božić“. Prije zadnje pjesme vjeroučenici četvrtog razreda su recitirali pjesmu: „Sv. Nikola“, koju je napisala župljanka Ana Radman, a sa djecom je uvježbao fra Ivan Čikara. Tom recitacijom je pozvan i sv. Nikola, koji je laganim korakom ulazio u dvoranu doka se pjevala zadnja pjesma „Nek je svima sretan Božić“. Dječji zbor je ovu pjesmu pjevao na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku! Sa završnom pjesmom na pozornicudolazi Nikola, te nakon razgovora sa djecom dijeli im darove, pri čemu su mu pomogli i folkloraši!


Ostatak večeri grupa „Upitnik“ zabavljala je okupljene. Unutar tog zabavnog dijela je i upriličeno izvlačenje parova Katoličke malonogometne lige – Hrvatske katoličke župe Frankfurt/M. Naime, to je nova aktivnost u župi Frankfurt s kojom se želi privući veći broj mladih u župu i župske aktivnosti.

Na kraju je župnik fra Željko Ćurković predstavio brošuru „Proslava 50. obljetnice HKŽ Frankfurt/M“ i zahvalio svim sponzorima koji su financijski poduprijeli ovu proslavu.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2123
Ovaj mjesecOvaj mjesec66892
UkupnoUkupno7450592

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 165