Runovići–Podosoje: Proslava sv. Nikole

U mjestu Podosoje u brdovitom dijelu župe Runovići gdje je područna crkva Sv. Nikole biskupa, proslavljen je, 6. prosinca 2016., zaštitnik mjesta procesijom oko crkve te sv. misom u dvorištu crkve.


Sv. misu predvodio je i propovijedao fra Lazar Perica, žup. vikar u župi Sv. Franje u Imotskom. Fra Lazar je u propovijedi povodom „godine očinstva“ u našoj Splitsko – makarskoj nadbiskupiji naglasio kako očevi trebaju biti stup u svojoj kući, nedjeljom sa svojom obitelji sudjelovati na sv. misi, pristupati sv. sakramentima i sv. pričesti te biti sa svojom djecom i mladima. Za Sv. Nikolu istaknuo je da nas on prati i čuva, ne samo u našim vozilima i na prometnicama, nego i na putu vjere u Isusa Krista koji je za sebe rekao da je naš put do vječnog života.

Na kraju sv. mise fra Lazar je blagoslovio automobile i vozila. Preko mise pjevali su članovi mješovitog župnog zbora pod pratnjom gđe. Marije Biočić.

Vjernike su prije sv. mise ispovijedali fra Frano Laco - župnik Zmijavaca, fra Marko Babić i fra Marijo Jurišić. Na misi se tradicionalno okupio lijep broj vjernika iz župe Runovići te okolnih župa - Zmijavaca, Podbablja, Poljica, Slivna i Imotskoga.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas913
Ovaj mjesecOvaj mjesec57652
UkupnoUkupno7047383

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56