Imotski: Doživotno zavjetovanje s. Suzane Lasić, OP

U crkvi sv. Franje u Imotskom na drugu nedjelju došašća, 4. prosinca 2016., s. Suzana Lasić, dominikanka rodom iz Šumeta (župa Proložac), položila je svoje doživotne redovničke zavjete. Svečano slavlje počelo je u 10:30 procesijom. Svetu misu predvodio je dominikanac fra AntoGavrić, uz koncelebraciju imotskog gvardijana fra Kristiana Stipanovića, prološkog župnika fra Vinka Gudelja i dominikanca fra Dominika Kristijana Gerbica. U slavlju je kao đakon služio dominikanac Ivan Dominik Iličić, a prisutnim je vjernicima lakše praćenje obreda svojim kratkim komentarima omogućila s. Dolores Matić. Pjevanje na misi animirale su s. dominikanke i imotski župni zbor pod ravnanjem Anđelka Nikolića i s. Sofije Vuković.


Nakon homilije, u kojoj je fra Anto povezao liturgijska čitanja sa zavjetovanjem s. Suzane, uslijedio je obred zavjetovanja. Poslije prozivanja zavjetovanice, ona je učinila veniju – prostraciju na pod kao znak pokore i služenja te izrekla svoju želju da nasljeduje Krista u zajednici sestara dominikanki Kongregacije svetih Anđela Čuvara. Izrazivši zatim svoju volju za posvećenjem Kristu po redovničkim zavjetima, s. Suzana prostrla se na pod u znaku križa, a za to vrijeme pjevane su litanije svih svetih. Uslijedio je središnji dio zavjetovanja u kojem je s. Suzana u rukama svoje poglavarice časne majke s. Katarine Maglica položila Bogu doživotno zavjete posluha, čistoće i siromaštva. Fra Anto je zatim na nju zazvao Božji blagoslov te joj predao prsten kao znak zaručništva s Kristom.

Nakon pričesti prisutnima se obratio gvardijan te izrazio radost samostanske i župne zajednice zbog ovog slavlja. Čestitao je s. Suzani, njezinoj obitelji i redovničkoj zajednici na hrabrom činu doživotnog predanja Bogu te slavljenici zaželio ustrajnost u služenju Bogu i Crkvi. Zatim se svima obratila i vrhovna poglavarica s. Katarina te je zahvalila braći franjevcima na gostoprimstvu i pozvala prisutne vjernike da mole za postojeća i nova duhovna zvanja.

Poslije svete mise slavlje se nastavilo ručkom u hotelu „Zdilar“.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

11.-20. srpnja: Studenci - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Metković - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1035
Ovaj mjesecOvaj mjesec42573
UkupnoUkupno5203757

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 114 

Administrator

franodoljanin@gmail.com