Visovac: Održan regionalni sastanak

U samostanu na Visovcu 30. studenoga 2016. održan je  regionalni sastanak. Sastanak je započeo u 9.30 molitvom Srednjeg časa. Na početku je fra Ivica Udovičić, moderator za trajnu formaciju pozdravio prisutnu braću na čelu s o. provincijalom. Predavač je bio  dr. fra Ivica Jurić. Predavanje je bilo o izazovima i perspektivama pastorala obitelji prema dvjema recentnim dokumentima Crkve: zaključnom izvješću izvanredne i redovite sinode o obitelji (Relatio finalis) i apostolskoj pobudnici (Amoris laetitia).

Predavač je naglasio kako se nije ništa bitno promijenilo s obzirom na svrhu i važnost braka i obitelji za život sveukupne ljudske zajednice i Crkve kao dijela ljudske zajednice. Promjena se sastoji, ako se o njoj uopće može govoriti kao o novosti, u drugačijem pristupu problemima i poteškoćama s kojima se Crkva danas suočava na području pastorala obitelj. Drugim riječima taj novi/stari pristup možemo nazvati pastoralnom senzibilnošću, tj. nastojanjem i to župne zajednice u cijelosti da integrira u svoje aktivnosti sve članove,   uključujući i one koji su rastavljeni i ponovno civilno vjenčani kako se isti ne bi osjećali kao da su drugorazredni članovi Crkve. O tom procesu praćenja, razlučivanja i integriranja u aktivni život župne zajednice svih njezinih članova Papa na osobit način govori u osmom poglavlju  Amoris laetitie pod naslovom: PRATITI, RAZLUČIVATI I INTEGRIRATI SLABOSTI.

Poslije predavanje uslijedila je kratka rasprava nakon koje je  o. provincijal uputio nekoliko poticajnih riječi te progovorio o nekim projektima na kojima se trenutno radi u Provinciji. U 11.45 slavili smo sv. Misu koju je predslavio fra Ivica Udovičić u zajedništvu s još 26 suslavitelja. U molitveno-liturgijskom dijelu sudjelovali su i novaci. Sastanak je  završio bratskim ručkom u 12.30. Oko 14 sati braća su se pomalo razilazila nošena DIKOM prema Remetiću ili Stnicama.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2093
Ovaj mjesecOvaj mjesec66862
UkupnoUkupno7450562

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 146