Runovići: Dan franjevačkog svjetovnog reda u župi

Mjesno bratstvo franjevačkog svjetovnog reda u župi Runovići kao dan bratstva slavi Svi Svete franjevačkog reda koji se u franjevačkom kalendaru slave 29. studenoga.

Dan bratstva proslavljen je uoči blagdana Svih Svetih franjevačkog reda 28. studenoga 2016. molitvom večernje i slavljem sv. mise u 17 sati u župnoj crkvi Gospe od Karmela koju je predslavio i propovijedao fra Zoran Kutleša samostanski i župni vikar u Imotskom te koordinator za franjevački svjetovni red u imotskom samostanskom okružju, a suslavili su fra Frano Laco, župnik Zmijavaca, i župnik fra Mladen.


Fra Zoran je u propovijedi rekao kako je na današnji dan papa Honorije III. bulom „Solet annuere“ 1223. godine potvrdio definitivno Pravilo Sv. Franje te da su Svi Sveti franjevačkog reda živjeli evanđelje Gospodina našega Isusa Krista te su nama primjer nasljedovanja u svakodnevnom životu.

Na slavlju su se okupili članovi franjevačkog svjetovnog reda iz Runovića, Zmijavaca, Podbablja, Vinjana, Imotskoga i Prološca, njihovi župnici te franjevački postulanti.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas161
Ovaj mjesecOvaj mjesec62970
UkupnoUkupno7052701

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74